Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

economic

/VIDEO/ Directorul general adjunct al FMI susține că R. Moldova trebuie sprijinită de către comunitatea internațională

14 iunie 2022, ora 17:23
Distribuie:

Kenji Okamura susține că R. Moldova trebuie sprijinită de către comunitatea internațională. În cadrul unui briefing de presă, susținut alături de premiera Natalia Gavrilița, directorul general adjunct al FMI a precizat că organizația este alături de R. Moldova, sprijinind eforturile Guvernului și aprofundând cooperarea eficientă. În data de 11 mai, Consiliul de directori executivi din cadrul FMI a aprobat acordarea asistenței financiare suplimentare R. Moldova, ca să facă față provocărilor războiului din Ucraina și să asigure sprijinul necesar păturilor vulnerabile din societate.

„Sunt onorat de prima mea vizita în Moldova, o țară cu care FMI are o istorie bogată și de lungă durată. Noi, cei de la FMI suntem mândri să fim alături de Moldova, să sprijinim eforturile Guvernului și să aprofundăm cooperarea eficientă. În data de 11 mai, Consiliul de directori executivi a aprobat acordarea asistenței financiare suplimentară R. Moldova, ca să facă față provocărilor războiului din Ucraina și să asigure sprijinul necesar păturilor vulnerabile din societate. Lucrăm zi și noapte pentru a ajuta cât putem, de dragul R. Moldova și a tuturor statelor FMI”, a declarat directorul general adjunct al FMI.

Totodată, Kenji Okamura a precizat că în cadrul întrunirii cu Natalia Gavrilița, cei doi au avut discuții productive și pozitive.

În cadrul briefing-ului, Natalia Gavrilița a vorbit despre problemele economice și inflația cu care se confruntă țara noastră, creșterea prețurilor fiind cea mai gravă amenințare în adresa nivelului de trai a cetățenilor.

„Moldova se confruntă cu un lanț de crize complexe și costisitoare din punct de vedere financiar și al bunăstării oamenilor. Războiul are repercursiuni severe, inclusiv prin riscuri în adresa securității alimentare, regionale și globale. În acest sens, asistența tehnică și financiară oferită de FMI este de un real ajutor”, a declarat Natalia Gavrilița. 

De asemenea, Gavrilița a vorbit și despre obiectivele Guvernului care au fost stabilite în ultima perioadă și faptul că „Guvernul rămâne ferm angajat pentru accelerarea creșterii economice pe termen lung, extinderea gradului de cuprindere socială și geografică și consolidate rezilienței țării”.

„Unul din obiectivele Guvernului a fost să restabilească încrederea partenerilor de dezvoltare, relațiilor externe și să scoată Moldova din izolare. Crizele au scos în evidență vulnerabilități cu care ne confruntăm. Mizăm pe sprijinul FMI pentru avansarea agendei noastre de integrarea a țării spre Uniunea Europeană”, a conchis prim-ministra. 

TV8.md reamintește, că acum două zile, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere oficială cu omologul său, șeicul Khalid bin Hamad Al-Thani. Vizita oficială a delegației moldovenești fusese în contextul celebrării a 25 de ani de relații diplomatice între Republica Moldova și statul Qatar, la invitația prim-ministrului qatarez.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Natalia Gavrilița, într-o vizită oficială în Qatar: Două acorduri bilaterale au fost semnate. Ce vizează acestea

12 iunie 2022, 17:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram