Război în Ucraina, ziua 167: Centrala din Zaporojie funcționează cu riscul încălcării normelor de securitate. Peste 840 de civili, evacuați din Donețk

social

/VIDEO/ Mai puține camioane în vamă: Timpul de așteptare a TIR-urilor în frontiera moldo-română, în scădere

14 iunie 2022, ora 13:23
Distribuie:

Coada kilometrică a camioanelor din vama Leușeni-Albița, a început să scadă. Cel puțin, aceasta susține Ministerul de Interne. Într-un comunicat de presă, responsabilii de la interne precizează că, în prezent, șirul de așteptare la punctul de frontieră are o lungime de aproape 2 kilometri, față de circa 10, cât a fost zilele trecute. Azi-dimineață erau 95 de camioane în așteptare. 

Sursa citată precizează că luni, 13 iunie, a fost atins recordul la numărul tirurilor care au trecut frontiera - peste 400, mai mult de 120 de camioane cât a fost în ziua precedentă. Acum câteva zile, autoritățile din Republica Moldova și cele din România au anunțat că au convenit să creeze un punct comun de verificare a camioanelor care trec prin Vama Leuşeni -Albița. 

Acest fapt va reduce timpul de așteptare. Ministra de interne, Ana Revenco, a menționat atunci că astfel de puncte de control vor apărea la toate trecerile de la frontiera cu România. 

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, începând de azi, va instala insule de suport pentru șoferii de tiruri în așteptare. Acestea vor fi dotate cu bloc sanitar, apa potabilă, bloc medical și vor fi umbrite. Tot aici șoferii de camioane își vor putea pregăti și mâncare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram