Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ PAS: Directorii de școli și absolvenții ar fi obligați să participe la un concert. Andrei Pavaloi dezminte informațiile

Foto: Captură ecran
14 iunie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga, susține că șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) ar fi emis un demers către instituțiile de învățământ secundar din Capitală, prin care ar obliga directorii de instituții, diriginții și elevii absolvenți să participe la un concert organizat de municipalitate. Contactat de echipa TV8, reprezentanții DGETS dezmint informațiile.

„Această conferință nu a fost preconizată, dar după ce ieri a ajuns un document emis de una din Direcțiile municipiului Chișinău nu am putut să nu luăm atitudine. Ne-am obișnuit ca primarul să nu rateze nicio oportunitate pentru a face show-uri politice. Vedem cum primarul învață cele mai rele lecții de la partidele din care a emigrat. Din instituțiile subordonate municipiului Chișinău se fură în plină zi și se comit abuzuri. Primarul Ceban este disperat că organele de drept ajung tot mai aproape de el”, a declarat deputata PAS.

„Ieri am aflat că șeful Direcției Educație, Andrei Pavaloi, sluga primarului a emis un demers către toți directorii de instituții educaționale de învățământ secundar din municipiul Chișinău să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult, îi obligă nu doar pe directori, dar și pe diriginți, împreună cu elevii din clasele absolvente să meargă la un concert organizat într-un parc din Capitală”, a relatat Angela Munteanu-Pojoga.

În acest context, consiliera PAS din CMC, Zinaida Popa, a declarat că deputat va depune sesizare la Procuratura Generală pentru a fi cercetate dacă au fost depășite anumite atribuții.

„Solicităm Ministerului Educației să informeze managerii că obligațiile șefului de Direcție sunt ilegale. Îndemn părinții care vor fi obligați să meargă la această manifestație să informeze organele de drept. Colega mea va sesiza Procuratura Generală ca să se cerceteze dacă au fost sau nu depășite anumite atribuții ale oamenilor implicațio în a obliga oamenii să vină la manifestație pentru ca noi să nu putem tolera astfel de indicații”, a declarat consiliera Zinaida Popa.

Contactat de echipa TV8, șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, ne-a comunicat că informațiile au fost eronate, iar acest eveniment se organizează în fiecare an și este dedicat tuturor elevilor absolvenți.

„Eu nu aș vrea să comentez declarațiile doamnei Pojoga care nu cunoaște Legislația în vigoare, ori conform Codului muncii și fișei de post a  directorului Direcției generale care este angajator poate solicita prezența directorilor sau a angajaților și la activități din afara procesului educațional. Noi am solicitat directorilor să fie prezenți, ori ei sunt parte și urmează să participe în program  la această activitate”, a declarat șeful-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

„Elevii vor participa acolo la dorință, eu nu știu de ce s-a interpretat greșit, pentru că nu a fost nicio discuție despre obligativitate. Noi am venit cu un apel către toți doritorii care vor să participe la evenimentul organizat, care se organizează în fiecare an, doar că anul trecut nu s-a organizat din cauza pandemiei. Respectiv, odată ce restricțiile au fost ridicate și formatul evenimentului s-a schimbat și directorii instituțiilor au obligativitatea de a asigura securitatea elevilor”, a mai precizat Pavaloi, pentru TV8.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram