/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 735: Drone asupra Odesei și bombardamente în regiunea Sumî. Tiraspolul cere „protecția Rusiei”

social

/VIDEO/ Mai multe decese în acest an, provocate de șoferii beți! Cât de periculos este consumul de alcool în timpul șofatului

14 noiembrie 2022, ora 10:00

Își pun propria viață în pericol, își pun în pericol vieților celor apropiați - ale copiilor, părinților, prietenilor. Sunt și un pericol pentru cei din jur, care nu poartă nicio vină că un șofer în stare de ebrietate le iese în cale și le spulberă viețile. În ciuda pedepselor mai aspre, dar și a filtrelor poliției, mii de persoane continuă să urce în stare de ebrietate la volan. 

Aventura penală se soldează, de cele mai dese ori, cu accidente mortale. Din vina șoferilor beți, anul acesta au murit 19 oameni. Dacă e să comparăm cu anul trecut, atunci numărul deceselor a crescut cu circa 26 la sută. Inspectorii încearcă să-i depisteze până să comită vreo tragedie. De obicei, filtrele se soldează cu zeci de șoferi prinși beți ori drogat la volan. La una din raziile poliției, organizată pe traseul Chișinău-Orhei, am participat și noi. Au fost și șoferi disciplinați, ceea ce nu se poate spune despre un conducător de motocicletă, care era în stare avansată de ebrietate. Urcase la ghidon, deși nu deținea un carnet de conducere.

Unul dintre cele mai cumplite accidente, provocate de consumul de alcool la volan, este cel care a avut loc în octombrie 2019, pe strada Alba Iulia din capitală. O femeie a intrat cu viteza de 160 de kilometri la oră în intersecție, la roșu, unde a lovit un troleibuz, plin cu pasageri. 

În urma impactului, atât ea, cât și pasagerul ei au murit, iar în jur de 30 de oameni din transportul public au fost răniți. Proba de sânge, prelevată de la șoferiță, a demonstrat că avea o concentrație de 2,15 grame de alcool, pe când limita permisă este de 0,3. 

Astfel de tragedii rutiere, care au loc din cauza șoferilor beți, nu sunt o raritate. Ce se întâmplă atunci când conducătorii auto consumă alcool și pornesc la drum? În primul rând, le este afectată vederea și capacitatea de reacție.  

Mai puternic se răsfrânge asupra vederii. Asupra acomodării, mai greu stabilesc distanta până la obiectele din jur, se dilatează pupila, care este foarte sensibilă la consumul de alcool. Se dilată, apoi se constrânge”, a declarat Gheorghe Roșioru, șeful secției examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate și naturii ei, Dispensarul Narcologic de Stat.

Cu alte cuvinte, persoanele nu pot estima corect ce distanță este în automobilul său și alte obiecte din jur. Așadar, fiecare șofer care beat ori drogat la volan este un pericol pentru cei din jur. Pentru a-i depista, până să comită vreo tragedie rutieră, inspectorii de patrulare desfășoară filtre. 

Cei mai mulți conducători auto, în stare de ebrietate, sunt prinși de poliție în weekend. Iar în fiecare zi de luni, se trage linia și se anunță totalurile. De pildă, în weekendul trecut, peste 30 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate și au fost înlăturați de la volan. Majoritatea dintre ei se aflau în stare avansată. La un filtru de acest fel am participat și noi. A fost organizat în preajma municipiului Orhei, unde în acea zi era marcat hramul orașului. „Totul este în regulă la dvs?”

După ce o scurtă conversație, unii șoferi au fost puși să treacă proba etilotestului. Cei cu rezultate impecabile și-au continuat drumul. Nu și acest conducător de motocicletă. Aparatul a arătat că se afla în stare avansată de ebrietate și că riscă dosar penal. 

De regulă, poliția folosește alcooltesterele de tip Drager, pentru stabilirea nivelului de alcoolemie în aerul expirat. Iar, ca șoferii să fie siguri că rezultatul nu este fals, ei sunt cei care desigilează tubul de plastic, folosit pentru suflare. Iată cum trebuie să aibă loc această verificare. Însă, avem cazuri când șoferii nu sunt de acord cu rezultatele acestor teste, fiind convinși că nu au consumat alcool înainte să urce la volan. 

Un conducător auto din capitală, Lilian Erhan, a reușit să-și demonstreze nevinovăția la Curtea Europeană pentru Drepturile omului. În dimineața zilei de 3 septembrie, 2015, pe când activa ca șofer la o instituție de stat, a fost oprit în trafic și supus etilotestului. 

Rezultatul pozitiv l-a șocat. În decurs de două ore, a făcut un test de sânge care a demonstrat că nu consumase alcool. Însă, nicio instanță din țară nu a vrut să recunoască veridicitatea testului de sânge, pentru că nu a fost făcut în prezența unui colaborator al poliției. 

Alcooltesterele, înainte de a fi aplicate de inspectorii de patrulare, trebuie să fie certificate metrologic de Institutul Național de Metrologie. Iar inspectorii sunt instruiți cum trebuie să fie folosite corect, ne dau asigurări reprezentanții poliției. 

Dar, în istoria recentă a poliției, au fost cazuri când astfel de aparate erau folosite ilegal, cu scopul de a estorca bani de la șoferi. Ne întoarcem cu 6 luni înapoi și ne oprim în data de 12 mai, 2022. 

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne anunțase despre reținerea a trei inspectori, printre care și un șef. Într-o mașină de serviciu, fusese descoperit un set de testare alcoolscopică, neînregistrat și fără certificare. 

Captură de ecran din imaginile oferite de SPIA

A doua zi de la reținere, jurnalistul de la TV8, Cătălin Goria, a încercat să afle de la unul dintre inspectorii reținuți de ce avea nevoie de alcooltester și cum îl folosea. Polițistul nu a scos niciun cuvânt atunci. Am vrut să aflăm, la șase luni distanță, la ce etapă este acest dosar și ce s-a întâmplat cu inspectorii care fuseseră reținuți. 

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție ne-a declarat că trebuie să ne adresăm la Procuratura Anticorupție. Am expediat, în adresa instituției, o solicitare de informație, dar nu am primit, deocamdată, răspuns. Specialiștii de la Dispensarul Narcologic de Stat susțin că pentru a stabili nivelul exact de alcoolemie este nevoie de a face analiza sângelui. 

Atunci când se face numai testarea alcoolscopică, nu putem să vorbim despre faptul cât alcool are omul în sânge. nu am verificat acest lucru. Întotdeauna este diferența intre cantitatea de alcool la testare, care in primele 30 de minute a aratat alcool din cavitatea bucala, peste jumătate de ora, o oră începe apare alcoolul din sânge, care se elimină prin plămâni. Instituțiile europene spun că variația dintre aparatul și cantitate variază, în diferite perioade de timp, de la 0, 5 până la 2,5. Dacă omul avea 1 când a suflat, atunci în sânge poate avea 0,5 sau chiar 2,5.”, precizează Roșioru. 

Pe de altă parte, poliția însă nu poate depista șoferii care urcă drogați la volan. Pentru asta este nevoie de testul la urină. „Aparatul nu determină consumul de droguri. El este destul de mare în Republică. Noi, trei ani în urmă, am verificat șoferii care veneau de la accidente. Am găsit, timp de jumătate de an, 500 de șoferi cu consum de droguri, care în aparat nu s-a determinat. Am folosit testul la urină.” 

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General al Poliției, de la începutul acestui an, au fost sancționați contravențional pentru conducerea în stare de ebrietate 1577 de șoferi. Alți 3789 de șoferi s-au ales cu dosare penale. Și tot în această perioadă, din vina conducătorilor auto în stare de ebrietate s-au produs 256 de accidente în traficul rutier. Acestea s-au soldat cu decesul a 19 persoane și 129 de persoane rănite. Deși numărul de accidente este cu circa 10 la sută mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul deceselor este în creștere cu circa 26 la sută.  

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii și Constantin Niculae
Imagini și montaj de Vlad Glinjan

/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
/ULTIMA ORĂ/ Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat. Președintele CSP: „S-a depistat o discrepanță majoră”
/ULTIMA ORĂ/ Concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat. Președintele CSP: „S-a depistat o discrepanță majoră”
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
/ULTIMA ORĂ/ Stoianoglo, achitat în dosarul pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Primele declarații ale ex-procurorului general
/ULTIMA ORĂ/ Stoianoglo, achitat în dosarul pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Primele declarații ale ex-procurorului general

Marseli, moldoveanul care a suferit un accident grav în timpul vacanței în Bali, s-a stins din viață

28 februarie 2024, ora 15:35

Marseli, moldoveanul care a suferit un accident grav în timpul vacanței în Bali, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de co-fondatoarea caritate.md, Svetlana Sainsus. 

„Mi-i greu sa scriu asta, Marseli deja ne veghează de sus... Ma doare enorm si transmit cele mai sincere condoleanțe părinților si prietenilor. Băiatul asta a unit o lume întreaga in câteva ore si ne-a arătat o lecție noua cat de puternici si uniți putem fi la nevoie, ne-a amintit cat de mult contează omenia... Un soare de băiat care a luptat atât de mult, Doamne, eu nu mă pot liniști si nu vreau sa cred încă că nu mai e printre noi. Mulțumim tuturor pentru implicare, cu siguranță a simțit si a știut cat ne-am luptat pentru el.

Mulțumim si plecăciuni medicilor care azi trebuiau sa zboare, Eroii noștri Domnul Aureliu Batranac, Domnul Iurie Guzgan, Voitov Serghei si Gujuman Sergiu, dar n-a rezistat mititelu sa aștepte medicii noștri. Atât de dureros Doamne, atât de dureros...”, a scris Sainsus pe Facebook.

Accidentul a avut loc în 20 februarie, în Bali. În urma impactului, Marseli a fost diagnosticat cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare. Din cauza unor erori medicale, nu au fost efectuate la timp toate investigațiile necesare pentru a identifica cauza principală a deteriorării stării sale de sănătate.

După cinci zile de tratament inadecvat, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier.

În context, a fost inițiată o campanie de colectare de fonduri pentru Marseli Mizerniuc, pentru a-i salva viața. În doar 12 ore, au fost colectați cei 200.000 de euro de care tânărul are nevoie. Totodată, s-au găsit și medici cardiologi, dispuși să meargă pe insulă, pentru a-l ajuta pe Marseli. 

Circulația microbuzelor de pe unele rutele interurbane a fost dată peste cap de un protest al transportatorilor. Care este reacția autorităților?/ O dronă rusească a survolat, noaptea trecută, spațiul aerian al Republicii Moldova, susțin Forțele de apărare aeriană a Ucrainei. Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău?/ Gata cu protestele fermierilor. Agricultorii își retrag tractoarele de pe trasee, inclusiv de la vama Leușeni, după ce statul le-a promis astăzi noi împrumuturi în condiții preferențiale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un moldovean a murit în războiul din Ucraina, anunță autoritățile ruse. Acesta lupta de partea rușilor. Avem detalii la știri! /Transportatorii nu renunța la protestul programat pentru următoarele trei zile și spun că vor sista mai multe rute intrurbane și interraionale. Între timp, ANTA îi îndeamnă să renunțe la protest și să asigure transportul oamenilor. În caz contrar, vor fi amendați. /Început de săptămână cu ghinion pentru un șofer din Capitală. Mașina acestuia a ars ca o torță, pe o stradă din sectorul Buiucani. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
După Ilan Șor și Marina Tauber a ajuns să fie interzisă în Statele Unite ale Americii. SUA a anunțat, astăzi, sancțiuni împotriva deputatei, motivând că l-a ajutat pe Șor să cumpere voturi. /Începâd de astăzi, vom plăti cu trei lei și 60 de bani mai puțin pentru gaze. Tarifele aprobate zilele trecute au intrat în vigoare. /Primarul din Boldurești, care a tamponat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, a fost plasat în arest în penitenciar pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrați în lipsa bănuitului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Vama Leușeni a fost blocată din nou de agricultori. Aceștia au adus peste 50 de tractoare, împiedicând accesul tuturor unităților de transport. /Procurorii cer 30 de zile de arest, pentru primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului. Solicitarea va fi examinată mâine. /Protest la Curtea Constituțională. Magistrații au continuat astăzi examinarea articolului prin care autonomia este obligată să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget, timp în care mai mulți locuitori din Găgăuzia au cerut anularea prevederii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei indivizi din Autonomia Găgăuză au fost reținuți pentru incendierea mașinilor și a centrelor de plasament pentru refugiații ucraineni. /Gaz mai ieftin din luna martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat astăzi tariful. /Șoferul, care a lovit mortal un copil de 14 ani, la Nisporeni, și a fugit de la fața locului a fost reținut. Este vorba de primarul localității Boldurești, anunță poliția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Patru ani de pușcărie pentru polițista care a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie la Sîngera! Avocații victimei spun că pedeapsa este prea blândă și vor să o atace la Curtea de Apel. /Întâlnire cu scântei la Guvern! Fermierii au plecat dezamăgiți de la întrevederea cu prim-ministrul Recean. Aceștia amenință că dacă mâine nu obțin ceea ce-și doresc, vor bloca din nou drumurile cu tractoarele. /Încă un capăt de acuzare pe numele fostului șef de la Calea Ferată, Iurie Topală. Acesta este invinuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Miercuri se va decide ieftinirea gazelor. Autoritățile sunt gata să reducă tarifele cu aproape 25 la sută, se arată în proiectul făcut public de Agenția pentru Reglementare în Energetică. /Socialiștii moldoveni au mers din nou la Moscova. Au participat la o conferință anti Occident, organizată de partidul Edinnaia Rossia. /La un pas de tragedie. O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec. Aceasta a intrat în apa din parcul „Valea Morilor” și nu a mai putut ieși de una singură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant al lui Putin, a murit într-o închisoare din Siberia. Acum două zile, acesta a scris pe rețelele sociale că a fost trimis pentru încă 15 zile în carceră. /Fermierii au blocat cu tractoarele Vama Leușeni- Albița, pentru a cincea zi consecutiv, și au venit la Chișinău să discute cu conducerea de vârf a țării. Aceștia urmează să aibă o întâlnire cu premierul, dar și cu ministrul de resort. /A adăpostit o fată de 14 ani la stână și a abuzat-o sexual. Un cioban din Criuleni a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Occidentul avertizează că adevăratul război hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova abia urmează. / Înmormântare alegorică la Parlament. Simpatizanții Partidului Renaștere au adus în fața Legislativului un sicriu și mai multe coroane, după ce Parlamentul a mai denunțat astăzi trei acorduri cu CSI. /Nicio zi fără blocaje la vama Leușeni-Albiția. Este a patra zi în care fermierii închid principalul drum spre Uniunea Europeană. Deputații l-au chemat astăzi la raport în Parlament pe ministrul Agriculturii. /Și transportatorii auto și-au reluat protestele. Aceștia au adus zeci de microbuze în PMAN și cer anularea noilor prevederi legislative în domeniul transportului rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel puțin 80 de camioane sunt acum blocate la vama Leușeni. Fermierii au închis din nou drumul cu tractoarele, supărați că autoritățile n-au stabilit o întâlnire cu ei. Aceștia au blocat și traseul Cahul - Cantemir, iar la nord au făcut marșuri cu tehnică agricolă. /Avem, sistem de apărare aeriană, dar nu ne ajută. Ministrul Apărării susține că, pentru a fi funcțional, radarul francez recepțioinat de Moldova are nevoie de dotări suplimentare costisitoare. /3600 de dolari pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera. Atât ar fi perceput doi bărbați și o femeie din Basarabeasca de la un ucrainean, pe care l-au ajutat să ajungă în Republica Moldova. Aceștia nu sunt la prima abatere, pe numele lor fiind inițiat un alt dosar similar.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fermierii au blocat și astăzi vama Leușeni. După două ore drumul a fost redeschis, iar agricultori au amenințat să revină, dacă guvernarea nu va iniția un dialog cu ei. /Consiliera PAS, Zinaida Popa, a fost numită director la Moldexpo. Aceasta râmăne în Consiliul Municipal. /Crește numărul virozelor, iar spitalele și așa sunt pline. Cel mai mult sunt afectați copiii- peste 60% din cei infectați săptămâna trecută.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Protestele agricultorilor se amplifică. Astăzi au blocat vama Leușeni și cer demisia ministrului Agriculturii. / Ca prin urechile acului! Fragmente de dronă Shahed au căzut lângă satul Etulia, Vulcănești. Aveau 50 de kg de explozibil și dacă ar fi explodat, ar fi provocat victime și distrugeri mari. / Cei care se simți nedreptățiți la examenul auto vor putea depune contestații. O pot face online, pe site-ul Agenției Servicii Publice.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ion Ceban acuză consilierii PAS că au adus organizat oameni la ședința CMC și a spus că va sesiza structurile responsabile, dar și misiunile diplomatice despre ceea ce el numește „o depășire a tuturor normelor morale”. Care a fost replica partidului? / Incendiu la Centrul de informare NATO din Chișinău, aflat pe teritoriul Universității de Stat din Moldova. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să lichideze flăcările la scurt timp după izbucnire. / Angajații Căilor Ferate își vor primi salariile restante până la începutul lunii martie, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta mai spune că zilele următoare va fi numit și un nou șef interimar la CFM. Ce alte declarații a mai făcut ministrul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fugarul Ilan Șor este la Moscova și susține că moldovenii sunt integrați cu forța în Uniunea Europeană. Biroul Interpol Moldova cere Rusiei să-l extrădeze./ Scene pline de cinism la ședința CMC. Pentru a convinge primăria să nu taie salariile asistenților personali, un tânăr cu dizabilități a ieșit din scaunul cu rotile și s-a târât pe jos în fața consilierilor./ Grav accident la Ungheni. O adolescentă a decedat, după ce mașina în care se afla a ajuns într-un copac. La volan era un tânăr băut și fără permis de conducere./ Senatorii americani au blocat din nou proiectul de lege prin care SUA urma să acorde un ajutor de 60 de miliarde de dolari Ucrainei. Acesta a fost negociat mai mult timp, iar acum câteva zile democraţii au ajuns la un acord cu republicanii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În plină zi, un bărbat a fost împușcat în orașul Soroca. Din fericire, a scăpat cu viață, fiind dus la spital rănit la un picior. / Kievul confirmă că ucrainenii au împușcat doi transnistreni într-un schimb de focuri la hotar cu regiunea separatistă. / Cele peste 3 mii de cartușe dispărute de la Fulger au fost sustrase anul trecut chiar din depozitul brigăzii de poliție. Ministrul de Interne a cerut revizii la toate structurile subordonate ministerului. / Agricultorii din Cahul au ieșit la proteste cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng că sunt faliți și nu au cu ce începe lucrările de primăvară. Ce spune ministrul Vladimir Bolea, vedeți imediat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Situație penibilă la brigada de poliție cu destinație specială Fulger. În loc de cărtușe ofițerii au descoperit, într-o ladă pentru muniții, nisip și pietre. / Stare de alertă la Bălți. Poliția încearcă să prevină consecințele unui apel la ură interetnică, după ce persoane necunoscute au chemat oamenii, pe un canal anonim de telegram, să ia la pumni copiii vorbitori de limbă rusă. Oamenii legii ne asigură că nu există niciun pericol pentru etnicii ruși și că este vorba de răspândirea unor știri false. / Filmul „Carbonˮ, regizat de Ion Borș, a cucerit cele mai multe trofee la Gala Cineaștilor 2024. Iar „Oameni Gospodari”, difuzat de TV8, a fost desemnat cel mai bun serial. Cine mai sunt premianții?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Bărbatul de 65 de ani suspectat că și-a violat nepoțica de numai 5 ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / Sacoșă plină cu bani, la primăria Orhei! Un funcționar și un curier, originar din Găgăuzia, dar cu pașaport rusesc, au fost reținuți. Este vizat un fost partid politic. / Cristina Gherasimov a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană. Aceasta va fi și negociatorul șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. / Alertă în Chile din cauza incendiilor puternice. Focurile uriașe, care au cuprins cartiere întregi de locuințe, a luat viața a peste 100 de persoane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tatăl vitreg al copilei de 11 ani, care recent a născut, nu-și recunoaște vina. Acesta este singurul suspect în cazul de viol al fetiței. Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / La Comrat a avut loc un marș aniversar cu ocazia împlinirii a 10 ani de la cele două „referendumuri găgăuze”, declarate ilegale de Chișinău. Presa locală anunță că manifestanții au fost aduși organizat. Au fost prezenți și „un număr impunător de elevi”. / Scandal și îmbrânceli la prima ședință din acest an a Consiliului Municipal Chișinău. De la ce a pornit totul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un nou-născut al unei femei din Ucraina urma să fie vândut unui cuplu din România. În schemă este implicată și șefa unei maternități din țară, dar și președinta unei fundații de copii. / O nouă sesiune parlamentară cu protestatari la ușă. Deputații au reluat azi ședințele în plen, iar partidele afiliate fugarului Ilan Șor și-au scos din nou simpatizanții în stradă. / Accident în lanț la Cimișlia. Din cauza ceții dense și a poleiului, o mașină s-a tamponat într-un parapet, după care a derapat de pe traseu. Alte nouă, care veneau din spate, s-au tamponat în lanț.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Crimă înfiorătoare la Dubăsari. Un bărbat proaspăt externat de la Psihiatrie, și-a ucis cu bestialitate mama. Opt ani în urmă individul și-a omorât și tatăl. /Taxele indroduse de primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit au fost anulate. Și starea excepțională în domeniul educației din Capitală a fost declarată nulă. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. /Vom avea un recensământ al populației și al locuințelor în perioada aprilie-iulie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
Ucraina rezistă!
Ucraina rezistă!
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Își aruncă acuzații, mai puțin soluții. Primăria Chișinău și MMPS se acuză reciproc pentru criza asistenților personali
/VIDEO/ Își aruncă acuzații, mai puțin soluții. Primăria Chișinău și MMPS se acuză reciproc pentru criza asistenților personali

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram