social

Alertele de călătorie au fost actualizate! Care sunt condițiile de intrare în Ucraina

15 ianuarie 2022, ora 09:41
Distribuie:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat alertele de călătorie. Astfel, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, doar dacă dețin documentele necesare.

Una din conțiile de intrare este să prezinte la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

Totodată cetățenii trebuie să dețină unul din următoarele documente: un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare cu vaccinuri care sunt incluse de OMS în lista aprobate pentru utilizare în situații de urgență; certificat străin COVID care confirmă vaccinarea împotriva COVID-19 cu 1, 2 sau mai multe doze de vaccin, care sunt incluse în lista OMS de aprobate pentru utilizare în situații de urgență sau de recuperare după COVID-19; rezultat negativ al unui test PCR sau al unui test rapid pentru determinarea antigenului la coronavirus, care se face cu cel mult 72 de ore înainte de intrare.

Documentele menționate urmează a fi emise sau traduse în limba engleză. Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare medicală. În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată.

 Totodată, cetățenii Republicii Moldova la intrare în Ucraina (cu excepția celor care dispun de certificate medicale ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccinuri contra COVID-19) vor fi impuși să instaleze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Vdoma” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care se începe la 72 de ore după trecerea hotarului.

Autoizolarea nu este utilizată sau se sistează în cazul unui rezultat negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), sau rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, care a fost efectuată pe teritoriul Ucrainei după trecerea frontierei de stat.

Informațiile privind accesul cetățenilor moldoveni pe teritoriul altor state actualizate:

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram