social

Litvinenco: Funcționarii care se plâng de facturile la gaz ar putea atrage atenția inspectorilor și procurorilor

15 ianuarie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Ministrul Justiției, Sergiul Litvinenco atenționează funcționarii publici care se plâng de facturile mari și atacă guvernarea că ar putea atrage atenția inspectorilor de integritate și chiar a procurorilor. După părerea sa, nu ies la iveală sumele ci metrii pătrați ai casei în care locuiesc aceștia.

Într-un mesaj postat, ministrul susține că publicarea facturilor din dorința unora de a se victimiza le pot da bătăi de cap ulterior. Acesta spune că este foarte ușor de calculat dacă suprața pentru care achită gazul coincide cu metrii indicații în declarațiile de avere.

„Prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere. Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul””, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, printre funcționarii publici care s-au plâns de suma facturii pentru consumul gazelor este și Ion Ceban.

După ce acesta a catalogat acest fapt ca „un genocid împotriva poporului”, Partidul Acțiune și Solidaritate a postat un video cu casa primarului Capitalei, însoțit de un text în care îl acuză pe edil că este milionar, dar se plânge că i-a venit factura pentru gaze  cu costul de 4000 de lei.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram