Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

timp liber

Membrii juriului de specialitate din Republica Moldova la Eurovision 2022. Cum și-au împărțit punctele

15 mai 2022, ora 12:20
Distribuie:

Votul juriului din Republica Moldova la ediția de anul acesta a concursului european de muzică Eurovision Song Contest a provocat indignare. Se întâmplă după ce nu a acordat niciun punct reprezentantului din țara vecină, România. De altfel, nici România nu a acordat R. Moldova vreun punct. Asta deoarece juriul a fost descalificat, alături de alte cinci țări, pentru nereguli admise.

Potrivit datelor publicate pe pagina oficială Eurovision Song Contest, din juriul de specialitate de la noi au făcut parte interpretul Natan, cântăreața Cristina Scarlat, textiera Radmila Popovici, dirijorul Adriano Marian și Ilona Stepanov. 

Juriul de la Chișinău a oferit 12 puncte Ucrainei, 10 puncte Marii Britanii, 8 - Suediei, 7 - Elveției, , 6 - Australiei, 5 - Estoniei, 4 - Belgiei, 3 - Spaniei, 2 - Portugaliei și 1 punct Azerbaidjanului. 

Eurovision 2022 a fost câștigat de trupa Kalush Orchestra din Ucraina. Melodia „Stefania” a obținut în urma voturilor juriului și publicului un număr total de 631 de puncte.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram