Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

timp liber

Teatrul „Satiricus”, în doliu: S-a stins din viață actorul Igor Mitreanu. „Maestrul a plecat la îngeri”

03 mai 2022, ora 10:58
Distribuie:

Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” este în doliu. S-a stins din viață cunoscutul actor Igor Mitreanu. Îndrăgitul artist, artist al poporului, avea 56 de ani. 

„Maestrul a plecat la îngeri, lăsând scena Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale tristă și pustie fără umorul inegalabil și prezența scenică memorabilă, care ne-a încântat mai bine de 30 de ani”, se menționează într-un necrolog plasat pe pagina de facebook „Satiricus”. 

Igor Mitreanu s-a aflat pe scenă timp de mai bine de 30 de ani, timp în care a jucat numeroase roluri memorabile. A dat viață personajului Jose din piesa Carmen, a fost Brânzovenescu în „O scrisoare pierdută” și Dragomir în poiesa „Năpasta”. 

În perioada renaşterii naţionale, dar şi ulterior Igor Mitreanu a colaborat fructuos cu radioteleviziunea naţională. Pe lângă multitudinea de roluri create în cadrul unor emisiuni şi spectacole televizate, el a realizat şi roluri în filme artistice, a dublat mai multe roluri în limba română.

În 2019, Igor Mitreanu a fost distins cu titlul onorific „Artist al Poporului”, iar în 2010 - cu cel de „Artist Emerit”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram