Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default în Rusia, condiția Moscovei și apelul solistului DDT

timp liber

/VIDEO/ Emoționant până la lacrimi! Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei „Stefania”, câștigătoarea Eurovision

15 mai 2022, ora 12:09
Distribuie:

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, marea câștigătoare a ediției de anul acesta Eurovision, a lansat videoclipul piesei care a cucerit Europa - „Stefania”. Clipul, emoționant până la lacrimi, redă scene din războiul pornit de Rusia în luna februarie și care a luat mii de vieți. 

„Inițial, cântecul i-a fost dedicat mamei mele, iar când a izbucnit războiul, a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să îl asocieze cu mama Ucraina. Mai mult, au început să îl numească imnul războiului nostru. Și dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea să devină imnul victoriei”, este mesajul postat de trupa Kalush Orchestra pe canalul de Youtube. 

Filmările au avut loc în Bucea, Irpin, Gostomel și Borodianka, localități din regiunea Kiev, distruse de bombardamentele rusești. 

Ucrainenii de la Kalush Orchestra au fost desemnați sâmbătă, 14 mai, câștigătorii Eurovision 2022, cu 631 de puncte obținute, majoritatea din partea publicului. Locul doi a fost ocupat de reprezentantul Marii Britanii, Sam Ryder, iar reprezentanta Spaniei s-a clasat pe locul trei. 

Zdob și Zdub și Frații Advahov au încheiat concursul pe locul 7, cu un total de 253 de puncte.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram