Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

timp liber

/VIDEO/ Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest 2022. Pe ce loc s-a clasat Republica Moldova

15 mai 2022, ora 02:01
Distribuie:

Cea de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest a luat sfârșit, iar marea câștigătoare este Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa "Stefania". Aceștia au acumulat 631 de puncte. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 cu 253 de puncte.

"Mulțumim mult, mulțumim, pentru că susținuți Ucraina. Victoria aceasta este a fiecărui ucrainean. Victorie Ucrainei!", a spus un membru al trupei Kalush Orchestra, după ce i-a fost înmânat trofeul.

Favorita publicului a fost Ucraina, iar a juriului - Marea Britanie. Republica Moldova a fost a doua țară care a obținut cele mai multe puncte din partea publicului.

Pe locul doi a ajuns Marea Britanie, iar pe trei - Spania.

Clasamentul este continuat de Suedia, Serbia, Italia, Moldova, Grecia, Portugalia și Norvegia, care încheie topul celor 10.

România, reprezentată de WRS cu piesa "Llamame", a ajuns pe locul 18.

Ultimul loc i-a revenit Germaniei, reprezentată de Malik Harris. Aceasta a acumulat doar 6 puncte.

Eurovision Song Contest 2022 a avut loc în Torino, Italia, după ce trupa Maneskin a câștigat anul trecut cu piesa "Zitti e Buoni".

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram