/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

social

Voronin, departe de ideea unei colaborări cu Șor și Usatîi. Ceban are acces, dar rămâne „trădător”

16 februarie 2022, ora 14:10
Distribuie:

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, nu va accepta „categoric” colaborarea cu formațiunea politică condusă de deputatul fugar Ilan Șor. Nu-și dorește o colaborare nici cu Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Voronin a declarat acest lucru după ce, împreună cu PSRM, au anunțat despre crearea BCS cu statut permanent și a Platformei Naționale de Opoziție.  

„Cu așa partide nu o să conlucrăm. Cu partide de teapa aceasta, categoric n-o să accept. Nici nu se discută acest lucru”, a declarat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Cât îl privește pe Usatîi, Voronin a avut și o scuză pentru acesta. „Dă-i pace că are nuntă în Dubai”, a remarcat Voronin.

Și dacă le este interzis accesul la masa de discuții, reprezentanții celor două partide ar putea participa la „protestele stradale”.  „Dacă vorbim despre protestele stradale, n-o să le ceri buletinul de identitate, dacă omul vrea să participe, care-i problema”, a remarcat Voronin.

Atitudinea este mai puțin categorică în raport cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a fost numit „trădător” de Voronin  atunci când a fugit de la PCRM la PSRM, iar ulterior a plecat și de la socialiști, iatr la sfârșitul anului trecut, a anunțat despre lansarea Mișcării Alternativa Națională (MAN).   

„Una cu alta nu se integrează. Atunci era trădător și pentru istoria  PCRM rămâne trădător, dar dacă are votul de încredere al cetățenilor și este primar general, noi nu-i punem condiții să adere la PCRM. El nouă nu ne trebuie în partid”, a comentat Vladimir Voronin.

Nici secretraul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea, nu a exclus discuțiile cu primarul Ion Ceban în vederea unei eventuale colaborări.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Vasile Botnari, trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită. Bunuri de peste 28 milioane lei, sub sechestru

30 septembrie 2022, ora 15:40
Distribuie:

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire de îmbogățire ilicită a fostului șef de la SIS, Vasile Botnari. A fost trimisă în instanță și cauza penală de învinuire de complicitate a soacrei sale. 

Faptele incriminate au avut loc în perioada 2014-2019. Atunci, învinuitul a exercitat consecutiv funcții de demnitate publică (în Parlament, Guvern și SIS), perioadă în care acesta și-a cumpărat bunuri prin persoane terțe, inclusiv soacra și fiica, valoarea cărora depășea cu mult mijloacele financiare dobândite de către învinuit.  De exemplu, în perioada 2014-2019, soacra fiind pensionară a avut venituri de doar aproximativ 329 000 lei în total și tot în aceeași perioadă a acumulat bunuri imobile cu valoarea totală de peste 19 milioane lei.  Fiica, neavând venituri în acea perioadă, a obținut un apartament, loc de parcare și mașină cu o valoare totală de peste 5,9 milioane lei.

Conform probatoriului administrat, ulterior pornirii urmării penale, au fost identificate bunuri imobile cu valoarea totală de peste 24,5 milioane lei, precum și automobile deținute în valoare de peste 4 milioane lei. Prin urmare, cu autorizarea judecătorului de instrucție, procurorii anticorupție au aplicat măsuri asiguratorii sub formă de sechestru pe aceste bunuri, în scopul eventualei confiscări speciale.

Potrivit legii, îmbogățirea ilicită se pedepsește cu amendă între 400.000 lei și 500.000 lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, legea prevede și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ultima Oră! Percheziții la fostul șef al SIS, Vasile Botnari, într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

29 martie 2022, 09:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram