Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

timp liber

De pe scenă, la război! Liderul Kalush Orchestra se reîntoarce în Ucraina pentru a se înrola în armată

Foto: Instagram/ Oleg Psyuk
16 mai 2022, ora 15:09
Distribuie:

Liderul Kalush Orchestra, câștigătorii celei de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest se reîntoarce în Ucraina pentru a se înrola în armată. În presă au apărut mai multe imagini cu momentul în care Oleg Psyuk își ia rămas bun de la iubita sa în fața hotelului din Torino.

Membrii trupei au primit acordul de a părăsi Ucraina doar pentru a participa la competiție. Mai mult, aceștia au primit un ordin prin care li se cere să se întoarcă în Ucraina.

Conform legii ucrainene, bărbații cu vârsta cuprinsă între 18-60 au interdicția de a părăsi țara și sunt îndemnați să se alăture armatei pentru a lupta împotriva trupelor ruse.

Solistul Oleg Psyuk a declarat pentru Thesun că este gata să se întoarcă în Ucraina pentru a lupta împotriva inamicului.

TV8.md reamintește că Orchestra Kalush a câștigat concursul Eurovision 2022 pe 14 mai. După prestația sa din finală, solistul trupei Oleg Psyuk a făcut apel la salvarea lui Mariupol și a soldaților ucraineni blocați în Mariupol și uzina Azovstal. 

„Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino. De asemenea, la finalul show-ului a fost transmis mesajul „Slava Ukraini”, tot în ovațiile publicului, scrie alephnews.ro.

Deși internauții au recționat și au cerut descalificarea acestora, trupa nu a fost descalificată.

Reprezentanții Ucrainei la Eurovision, Kalush Orchestra, nu au fost descalificați pentru declarația despre Azovstal, deoarece declarația lor nu a fost considerată a fi „de natură politică”, potrivit unui reprezentant al Eurovision, potrivit presei din Germania.

Membrii trupei au anunțat că au decis să scoată la licitație trofeul concursului, iar banii câștigați să îi doneze unui fond de caritate pentru a ajuta Ucraina. Anunțul a fost făcut de către liderul grupului, Oleg Psyuk, potrivit Ukrinform.

În ceea ce privește alegerea licitației și suma pentru care trupa intenționează să vândă statueta Eurovision 2022, liderul grupului a menționat că urmează să decidă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnki a promis că anul viitor Eurovision va fi organizat la Mariupol.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

„Ajutați Ucraina, ajutați Mariupolul”. Mesajul transmis de băieții de la Kalush Orchestra de pe scena Eurovision 2022

14 mai 2022, 23:05

Kalush Orchestra intenționează să scoată la licitație trofeul Eurovision 2022: Banii vor fi donați Ucrainei

16 mai 2022, 09:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram