Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii au rămas fără rezerviști și amestecă soldați cu pregătiri diferite

16 mai 2022, ora 08:34
Distribuie:

Forțele rusești au abandonat probabil obiectivul de a realiza o încercuire pe scară largă a unităților ucrainene din orașul Donețk până la Izium în favoarea finalizării cuceririi regiunii Lugansk, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind războiul din Ucraina, informează hotnews.

Șeful administrației din regiunea Lugansk, Serhiy Haidai, a afirmat că, probabil, comandamentul militar rus înțelege că nu va putea cuceri regiunea Donețk, dar crede că are capacitatea de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Lugansk. Observațiile sale sunt, în general, în concordanță cu analiza noastră, afirmă ISW.

Comandamentul militar rus va acorda probabil prioritate bătăliei de la Severodonetsk în continuare, cu unele eforturi dedicate întreruperii liniilor de comunicații terestre ucrainene din estul regiunii Donețk.

Forțele rusești continuă un efort coordonat pentru a cuceri Severodonețk dinspre nord și sud, ceea ce ar duce la o încercuire mai puțin amplă a trupelor ucrainene decât se preconiza inițial.

Încercările eșuate ale Rusiei de a traversa râul Severski Donețk în apropiere de Kreminna ar putea deplasa operațiunile rusești de încercuire mai spre est, mai aproape de Severodonetsk prin Rubijne, în loc să efectueze o încercuire mai largă de-a lungul mai multor axe.

De asemenea, este probabil ca forțele rusești să fi redus avansurile spre Slaveansk de la Izium, probabil din cauza ritmului lent al operațiunii ofensive de acolo.

Rușii au rămas fără rezerviști pregătiți și amestecă soldați cu pregătiri diferite

Forțele rusești au rămas probabil fără rezerviști pregătiți de luptă, forțând comandamentul militar rus să amestece soldați din mai multe elemente diferite, inclusiv companii militare private și miliții proruse, în unități aparent regulate ale armatei și ale infanteriei navale.

Statul Major General ucrainean a raportat că aproximativ 2.500 de rezerviști ruși se antrenează în oblasturile Belgorod, Voronej și Rostov pentru a întări operațiunile ofensive rusești în Ucraina.

Este puțin probabil ca acest număr de rezerviști să genereze o forță suficientă pentru a reface unitățile rusești care, conform rapoartelor, au pierdut până la 20% din personal în unele zone - ca să nu mai vorbim de grupul tactic de batalion care a fost distrus în mare parte recent în timp ce încerca să traverseze râul Severski Donețk.

Direcția de informații militare ucrainene a afirmat că forțele rusești efectuează mobilizări mascate și creează noi unități cu personal nou mobilizat care probabil nu are suficientă pregătire pentru a fi eficient și este puțin motivat să lupte.

Forțele rusești au desfășurat, de asemenea, noi recruți din așezările ocupate din regiunile Donețk și Lugansk pentru a menține o ofensivă în jurul orașului Harkov, probabil din cauza lipsei de rezerve.

„Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă”

Companiile militare private rusești se pare că formează unități combinate cu elemente aeropurtate din cauza pierderilor semnificative de efective.

Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele disponibile de efective pregătite pentru luptă.

Se pare că Brigada 810-a de infanterie navală a Gărzii rusești primește personal de la alte unități ale Flotei Mării Negre, inclusiv membri ai echipajelor navelor militare. Este puțin probabil ca unitățile nou formate sau regrupate să fie eficiente în luptă.

Forțele rusești fortifică probabil așezările ocupate în sudul Ucrainei, ceea ce indică faptul că rușii încearcă să stabilească un control permanent în regiune.

Oficialii ucraineni au raportat că forțele ruse au început să sape tranșee și să construiască diguri de beton în zone nespecificate din regiunile Nikolaev și Herson, în apropiere de Melitopol și în vestul regiunii Zaporojie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram