Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

/VIDEO/ Două mine navale, distruse în regiunea Odesa: Au fost aduse la țărm de către valurile mării

16 mai 2022, ora 13:05
Distribuie:

Două mine navale ale invadatorilor ruși au fost distruse în regiunea Odesa. Acestea au fost observate de către localnici, după ce au fost aduse la coastă de către valurile puternice ale mării. Minele au fost îndepărtate cu grijă de pe țărm și detonate la câțiva kilometri depărtare de mare. 

Aceasta a fost observată la câțiva metri de mal, de către localnici, care au și alertat oamenii legii. Mina a fost luată de către geniști și dezamorsată prin detonare la câțiva kilometri depărtate de mare. 

Președintele administrației militare de la Odesa recomandă localnicilor să stea departe de plaje şi alte zone interzise de pe litoral şi să nu se aventureze în larg cu ambarcaţiuni mici. 

De asemenea, populaţia este invitată să semnaleze activităţi suspecte dinspre mare. Ruine au rămas și din unele hoteluri din Zatoca, după atacurile din ziua de 9 mai. 

Autoritățile ucrainene clasifică astfel de atacuri asupra infrastructurii civile drept crime de război, documentând circumstanțele lor în detaliu:

„Aceasta este o parte din rachetă. Potrivit estimărilor preliminare ale experților, aici a lovit racheta Kh-22 sau modificarea sa X-32, a cărui masă focosului este de aproximativ o tonă de explozibili. De aici distrugerea masivă. Folosirea unor astfel de arme împotriva acestui obiect nu este absolut justificată”.

Deși armata rusă spune că nu vizează ținte civile, orașe întregi ucrainene au fost reduse la dărâmături în ultimele săptămâni. 

Angajații complexului hotelier susțin că doar doi paznici au fost acolo în timpul bombardamentului:

„Nu există niciun punct strategic. Acestea sunt centre de recreere obișnuite care funcționează în timpul sezonului, adică vara. Nu este nimeni aici iarna”.

„Întotdeauna au fost turiști. Belorușii au venit aici, noi toți. Nu a existat niciodată nici rasism, nici fascism. Dar acum...uitați-vă”.

Nu este singurul atac al militarilor ruși în regiunea Odesa. Rachetele rusești au lovit mai multe zone turistice și au distrus 5 clădiri, doi oameni fiind răniți. Presa din Ucraina a scris și despre un incendiu la un centru comercial. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram