Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

Zelenski spune că armata rusă este într-un „punct mort”: „Aşa-zisa lor operaţiune specială deja este în faliment”

16 mai 2022, ora 08:53
Distribuie:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs, că „operațiunea specială” a armatei ruse este în faliment , în ciuda faptului că Moscova neagă acest lucru. Cu toate acestea, poporul ucrainean îi va „forța pe invadatori să recunoască realitatea”, informează b1tv.

În același timp, șefului statului a spus că armata ucraineană se așteaptă la noi tentive de atacuri în Donbas din partea Rusiei și o intensificare a mișcărilor în sudul Ucrainei.

„Sunt într-un punct mort”

Volodimir Zelenski a susținut că trupele ruse din regiunile ocupate sunt acolo „temporar” pentru că nu vor putea zdrobi legea și viața „ucraineană”.

„Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski.

„Indiferent cât de creativi sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa putere în zonele ocupate dun Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a adăugat preşedintele ucrainean, potrivit HotNews.

SUA au informații cum că trupe rusești refuză să respecte ordinele în Donbas

Un înalt oficial american al apărării susține că Statele Unite ale Americii au „informații anecdotice” cum că miilitari ruși și ofițeri de diferite grade, chiar până la nivelul batalionului, nu acceptă să respecte ordinele de a avansa în noua ofensivă din Donbas în Ucraina.

Oficialul a transmis că acești ofițeri „fie au refuzat să se supună ordinelor, fie nu le respectă cu același zel pe care l-ați fi așteptat de la un ofițer”.

„Nu este neobișnuit ca ei să mute un BTG sau două din Donbas înapoi în Rusia pentru repoziționare sau reaprovizionare și apoi să le mute înapoi, este normal”, a spus oficialul.

Dar, în general, „au adăugat aproximativ cinci BTG-uri în Ucraina și toate acele BTG-uri sunt fie în estul, fie în sudul” Ucrainei, a mai adăugat acesta.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram