Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Protest în fața Parlamentului: Reprezentanți și simpatizanții PSRM au scandat „Ne mușcă prețurile”

Foto: Captură ecran
16 iunie 2022, ora 10:42
Distribuie:

Câteva zeci de oameni și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat o acțiune de protest în fața Parlamentului, împotriva scumpirilor și nedreptăților sociale. Simpatizanții au scandat „Nu genocidului” „Vrem dreptate” și au venit cu bannere pe care scria „Jos tarifele liberale” „Stop Inflație” „Ne mușcă prețurile”.

Un reprezentant al PSRM  și-a exprimat nemulțumirea legată de creșterea prețurilor și inflației.

„Viața noastră devine tot mai insuportabilă. Această limită de existență a venit odată cu acest Parlament. Cu ei au început toate scumpirile la tot. Am venit să spunem că viața a devenit mult mai dificilă, să spunem să înceteze genocidul social”, a declarat reprezentantul PSRM.

Totodată, nemulțumirile au fost susținute și de către deputatul Vasile Bolea, care a vorbit despre scumpirile la care s-a ajuns în stat și a condamnat actuala guvernare. 

„Azi, suntem aici ca să ne amintim împreună, cum au ajuns aceștia din PAS, care au promis vremuri bune, dar în realitate avem un genocid social in secolul XXI. Suntem aici să spunem ferm Nu, acelor politici conduse de actuala guvernare”, a declarat Bolea.

Oamenii care s-au adunat, au venit cu drapelul Republicii Moldova și steagul roșu al PSRM.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții PAS ne-au comunicat că „Majorarea prețurilor în Republica Moldova este provocată de un șir de evenimente de plan internațional, inclusiv în urma izbucnirii războiului în Ucraina, și nu a fost cauzată de activitatea PAS.”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram