Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Spînu: "Am discutat oportunitatea deschiderii doar a unei porțiuni spre România a spațiului aerian"

17 martie 2022, ora 23:26
Distribuie:

Spațiul aviatic al țării noastre va fi închis și în următoarea perioadă, din cauza războiului din Ucraina. Totuși, s-ar putea efectua zboruri regulate pe un anumit spațiu spre România. Declarațiile au fost făcute de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul ediției de joi seară, 17 martie, a emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

„Spațiul general al Republicii Moldova va rămâne închis. Dacă ne uităm pe hartă, sunt foarte multe zone care cumva, intrarea în RM și ieșirea trece prin teritoriul Ucrainei”, a declarat vicepremierul.

Ministrul a precizat că există posibilitatea organizării zborurilor doar pe un anumit spațiu spre vest.

„Azi, la Comisia Situații Excepționale, am discutat ca să vedem oportunitatea deschiderii doar a unei anumite porțiuni spre România a spațiului aerian. Pentru toți. Spre exemplu, se deschide spațiul de la Aeroport cu ieșire pentru un anumit spațiu către România”, a menționat Spînu.

O decizie în acest sens ar putea fi luată la începutul săptămânii viitoare. 

„Experții de securitate analizează această opțiune. Dacă ea va fi una bună, atunci, probabil, la începutul săptămânii viitoare, se va lua decizia pentru deschiderea spațiului aerian pe acea porțiune. Asta înseamnă că toate zborurile vor intra și vor ieși din țară doar pe această porțiune pentru toți operatorii”, a spus ministrul Andrei Spînu.

În 24 februarie, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, din cauza războiului din Ucraina. La moment, se operează doar zboruri charter pentru refugiații din Ucraina.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: https://t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram