Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/FOTO/ Secția Obstetrică a Institutului Mamei și Copilului, renovată după 40 de ani: Cum arată noua încăpere

Sursa foto: Facebook: Ministerul Sănătății
17 iunie 2022, ora 16:05
Distribuie:

Secția Obstetrică Nr.1 a Institutului Mamei și Copilului a fost inaugurată după renovarea capitală, care a fost făcută pentru prima după 40 de ani de activitate. Secția modernizată a fost inaugurată, vineri, 17 iunie, în prezența ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, administrației IMC și lucrătorilor medicali.

„Ne dorim să aducem Europa acasă, împreună cu specialiștii care au plecat acolo, iar pentru aceasta trebuie să investim în modernizarea instituțiilor medicale – unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Sănătății. Ne propunem să construim spitale noi, să renovăm capital secții și să le dotăm cu echipamente moderne, așa încât să corespundă tuturor standardelor internaționale. Calitatea actului medical depinde de condiții, nu doar de abilitățile profesionale ale personalului medical. Sănătatea mamei și a copilului reprezintă pentru noi o prioritate.”, a declarat ministrul Sănătății.

Anual, în secția Obstretrică nr.1 se nasc până la 2 500 de copii, potrivit IMC. Secția dispune de șapte săli de naștere, două săli de operații, dotate cu echipamente, spații special amenajate pentru lucrătorii medicali, etc. Ministerul Sănătății al R. Moldova precizează că, peste șase milioane de lei au fost investite în modernizarea secției.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram