Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

/NO COMMENT/ Serebrian a sărutat drapelul fără să-și scoată masca. Precizarea unui expert

19 ianuarie 2022, ora 16:50
Distribuie:

Moment mai puțin obișnuit în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către noul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Diplomatul a sărutat Drapelul de Stat fără să-și scoată masca, iar imaginile au făcut deliciul internauților.

Contactat de tv8.md, expertul în protocol Orest Tărîță a oferit unele precizări în acest caz.

"Dumnealui arăta destul de stăpân pe sine în acel moment, dar probabil s-a întâmplat din cauza emoțiilor. Dânsul este un diplomat experimentat, care cunoaște foarte bine eticheta. Probabil ar fi trebuit să sărute drapelul fără mască, este simbol de stat. Totuși, apare alt moment: cât de bine este îngrijită și igienizată pânza de către angajații aparatului prezidențial pentru a putea fi sărutat drapelul", a declarat specialistul.

Totodată, expertul a comentat numirea în funcție a noului vicepremier pentru Reintegrare.

"Dumnealui are experiență necesară, știe să negocieze, știe să stabilească relații și cred că se va descurca destul de bine în noul post. Deși sunt făcute multe comentarii privind numirea dumnealui în funcție, timpul va arăta cine a avut dreptate", a conchis specialistul.

Oleg Serebrian a deținut începând cu anul 2010 mai multe funcții de ambasador. Între 2001 și 2008 a fost președintele Partidului Social-Liberal, iar din 2008, în urma fuziunii Partidului Social-Liberal cu Partidul Democrat din Moldova, a fost ales prim-vicepreședinte al PDM.

Postul de vicepremier pentru reintegrare a rămas vacant după ce, pe 5 noiembrie 2021, Vlad Kulminski și-a anunțat demisia.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram