Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

Comuniștii și socialiștii vor demiterea in corpore a directorilor ANRE. „Nu mai putem tolera acest genocid”

19 mai 2022, ora 10:27
Distribuie:

Deputații comuniști și socialiști vor demiterea în corpore a directorilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). O solicitare în acest sens a fost făcută în cadrul ședinței de joi, 19 mai, a Parlamentului, însă, nu a fost acceptată de majoritate.

Inițiativa a fost înaintată de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Petru Burduja, care a motivat prin faptul că prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 30 de lei.

„Credem că aceste acțiuni nu mai pot fi tolerate și cerem ca Parlamentul să ia măsuri urgente  pentru stoparea acestui genocid. Ne putem pomeni că mâine-poimâine, prețurile vor ajunge la 40 de lei. De aceea rog plenul Parlamentului să se atârne serios față de această chestiune și să inițiem procedura de demitere in corpore a directorilor ANRE”, a declarat Burduja.

Mai mult, el a făcut trimitere la rezultatele unui audit intern al instituției, care ar fi scos la iveală mai multe nereguli, inclusiv „procurarea și închirierea imobilelor de lux în capitală”.

Propunerea lui Burduja a acumulat doar 29 de voturi, respectiv, nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

„Nu este clar dar bine, decizia vă aparține la tot plenul”, a comentat deputatul BCS.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram