Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

Curtea de Conturi are un nou membru: Tatiana Șevciuc a depus jurământul în plenul Parlamentului

19 mai 2022, ora 10:58
Distribuie:

Curtea de Conturi are un nou membru. În cadrul ședinței de Parlament din 19 mai, Tatiana Șevciuc a depus jurământul. Pentru numirea ei în funcția de membru al CCRM au votat 59 de deputați, iar aceasta a fost numită pe un termen de cinci ani.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost propusă de Președintele Curții de Conturi, fiind desemnată câștigătoare a concursului public. 

În data de 13 aprilie, Comisia de control al finanțelor publice a examinat demersurile președintelui Curții de Conturi referitor la propunerea spre aprobare în plenul Parlamentului a două candidaturi: Mariana Spoială și Tatiana Șevciuc, în calitate de membri ai Curții Constituționale a Republicii Moldova.

În cadrul ședinței din 19 mai, a fost aprobată doar candidatura doamnei Șevciuc.

Tatiana Șevciuc este doctor în științe economice, conferențiar universitar în contabilitate, audit și analiză economică.

De menționat că membrii Curții de Conturi, cu excepția președintelui, se numesc de Parlament pe un termen de cinci ani, la propunerea președintelui Curții de Conturi, în bază de concurs public, cu votul majorității deputaților aleși.

Curtea de Conturi este constituită din șapte membri, inclusiv președintele și vicepreședintele.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram