/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Putin nu recunoaște atacul de la Kremenciuk. Zelenski rupe relațiile cu Siria

politic

/VIDEO/ Robu cere în Parlament ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Ilan Șor: Pedepsele prevăzute de lege

19 mai 2022, ora 10:10
Distribuie:

Procurorul general interimar Dumitru Robu cere în Parlamentul Republicii Moldova ridicarea imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR, Marina Tauber, dar și a deputatului fugar Ilan Șor. 

Cererile au fost citite de președintele Legislativului, Igor Grosu, care a precizat că Robu a înaintat patru cereri de ridicare a imunității parlamentare.

„Cerere privind încuvințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova Marina Tauber.  Solicit ridicarea imunității parlamentare și încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii percheziție și trimiterii în judecată penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzite de art 243. Alin 3 litera A, B din Cod Penal”, a dat citire Igor Gorsu.  

Articolul 243 prevede Spălarea banilor săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală în proporţii deosebit de mari. Se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650.000 de lei la 800.00 de lei.

A doua cerere de ridicare a imunității a fost înaintată pentru săvârșirea infracțiunii săvârșite de art. 190, alin. 5 din Codul Penal.

Articolul 190 prevede escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile.

Acţiunile date se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Pe motivul acelorași infracțiuni a fost solicitată ridicarea imunității parlamentare și a deputatului fugar Ilan Șor.

Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în septembrie 2019. Atunci, aceasta a fost acuzată de escrocherie în proporţii deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat în cadrul dosarului „frauda bancară”. 

Peste un an, în octombrie 2020, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

 

 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram