/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia susține că a respins o ofensivă majoră. ISW: Prima linie de apărare rusă a fost spartă

IGP respinge acuzațiile aduse de Tauber și Valico: „Poliția este obligată să ceară actele juridice”

19 iunie 2022, ora 10:50

Inspectoratul General al Poliției respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către deputata Marina Tauber care a declarat că Poliția interzice instalarea scenei în Piața Marii Adunări Naționale, unde urmează să aibă loc un protest organizat de Partidul pe care îl reprezintă, dar și un concert organizat de către un apropiat al lui Platon, Veaceslav Valico.

IGP precizează că pe lângă autorizație, organizatorii trebuie să demonstreze „caracterul juridic al bunurilor obținute în conformitate cu asigurarea securității”.

„Inspectoratul General al Poliției respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui partid politic și organizatori ai evenimentelor de astăzi din capitală, precum că am interzice instalarea scenei, de către aceștia, în Piața Marii Adunări Naționale. Reiterăm că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta”, se arată în nota informativă remisă.

„Precizăm că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea Securității procesului în ansamblu. Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație - nu pot fi tolerate”, mi precizează IGP.

Potrivit reprezentanților IGP, în cazul în care organizatorii au toate actele menționate mai sus, pot instala tehnica necesară, ia Poliția va monitoriza în continuare desfășurarea evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului.

Reacția IGP vine în contextul în care deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico au acuzat IGP că nu permite instalarea scenei și tehnica necesară în Piața Marii Adunări Naționale, unde duminică, 19 iunie, sunt preconizate două evenimente, protestul organizat de Partidul ȘOR și concertul organizat de Valico, unul din apropiații lui Platon.

TV8 reamintește că deși scena a început a fi instalată zilele trecute, peste noapte aceasta parcă a dispărut. Conform unei dispoziției, Veaceslav Valico a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru duminică de la amiază și până la ora 22.00. Întâmplător sau nu, tot duminică după amiază este planificat un protest antiguvernamental organizat de Partidul ȘOR.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Tauber și Valico se plâng că nu li se permite să instaleze tehnica în PMAN: Ce spune IGP
Ce evenimente au loc duminică în centrul Capitalei: Ora la care va fi suspendat traficul și recomandările IGP
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram