/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

politic

Tiraspolul vrea ca participanții la formatul 5+2 să semneze un document care să îi ofere garanții de securitate

19 iulie 2022, ora 16:49
Distribuie:

Pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski vrea ca participanții la negocierile în formatul 5+2 să semneze un document care să îi garanteze securitatea regiunii separatiste. Despre asta a discutat Krasnoselski în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al Federației Ruse, privind reglementarea conflictului transnistrean, Vitali Treapițîn. 

„Există o idee care îi vizează pe toți participanții în cadrul formatului 5+2: semnarea unui document unic privind garanțiile de pace și securitate a Transnistriei. Să îl semneze toată lumea, dacă tot vorbesc despre pace. Să își pună semnătura pe document, iar în acest fel să asigure pacea pe pământul nostru. Toți cei care vorbesc despre pace - să pună semnătura. Va fi o garanție comună a participanților în formatul 5+2 privind securitatea Transnistriei”, a declarat Vadim Krasnoselski, scrie presa transnistreană.

Așa-zisul președinte transnistrean a precizat că discuțiile în formatul 5+2 bat pasul pe loc, ultima rundă având loc în toamna anului 2019. 

„De atunci, din diverse motive, ba pandemie, ba ostilități, procesul a fost înghețat...Dacă formatul 5+2 nu este posibil, ar trebui să existe cel puțin discuții în formatul 1+1”, a mai spus Krasnoselski. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Președinta Maia Sandu va avea vineri o întrevedere cu Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn

Foto: gov.md
29 septembrie 2022, ora 14:55
Distribuie:

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn efectuează vineri, 30 septembrie, o vizită oficială la Chișinău. 

Oficialul va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sadu. 

Hahn și Sandu vor purta discuții bilaterale, după care vor susține declarații comune de presă, la ora 9.30.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram