Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/HARTĂ/ Alertă meteo: Cod Galben de caniculă. Zona din țară unde vor fi +33 de grade Celsius

20 iunie 2022, ora 14:24
Distribuie:

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de caniculă în zona de sud a Republicii Moldova, inclusiv Chișinău. Mai exact, mâine, 21 iunie, după orele amiezii, în jumătatea de sud, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C.

În această perioadă, există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). Totodată, capacitatea de muncă va fi afectată.

Un alt risc este veștejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale. De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Pentru astăzi, 20 iunie, SHS prognozează temperaturi de până la +33 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării, cerul va fi variabil, iar presiunea atmosferică va fi normală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/METEO/ Temperaturi generoase de până la +33°C. Cum va fi vremea astăzi și când se așteaptă ploi

20 iunie 2022, 08:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram