/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Putin a semnat un decret de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Doneţk şi Lugansk

missing
21 februarie 2022, ora 21:15

În contextul tensiunilor cu Ucraina şi NATO, Vladimir Putin a decis să semneze un decret de recunoaştere a "independenței" regiunilor Doneţk şi Lugansk, potrivit Mediafax.

El a discutat cu Scholz şi Macron, aceştia exprimându-şi dezamăgirea faţă de această evoluţie, dar oferindu-şi disponibilitatea de a continua contactele, relatează Kremlinul despre planurile lui Putin de a semna un decret pe Donbass.

„Nu va fi război! Acum este cale lungă către pace", a declarat Oleg Deripaska, oligarh rus, în urma anunţului făcut de preşedintele Putin.

Washingtonul spune că Rusia a adunat acum o forţă de 169.000-190.000 de soldaţi în regiune, inclusiv rebeli pro-ruşi din estul Ucrainei şi ar putea invada în câteva zile. Recunoaşterea zonelor controlate de rebelii din est ar putea oferi un pretext pentru ca trupele ruse să treacă graniţa în acele zone.

Rusia neagă orice plan de a-şi ataca vecinul, dar a ameninţat cu acţiuni „militare-tehnice” nespecificate dacă nu primeşte garanţii de securitate majore, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO.

Recunoaşterea de către Moscova a independenţei regiunilor rebele ar putea restrânge acum şi mai mult opţiunile diplomatice pentru a evita războiul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram