Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

/VIDEO/ Ucraina, atacată din Transnistria? Ministru de la Kiev: Farsă și element al războiului informațional

21 februarie 2022, ora 15:29
Distribuie:

Informațiile despre un eventual atac al Rusiei cu forțele sale din Transnistria asupra Ucrainei reprezintă un element al războiului informațional. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării de la Kiev, Alexei Reznikov.

„Transnistria nu e un scenariu serios. Acolo există și Moldova care așteaptă demult să-și refacă integritatea teritorială. Exercițiile militare ale militarilor ruși din Transnistria ocupată temporar reprezintă o farsă și un element al războiului informațional, care e parte a războiului hibrid”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău spune că un eventual atac al Ucrainei din regiunea transnistreană nu este un scenariu plauzibil. Nicu Popescu spune că pe teritoriul necontrolat al Republicii Moldova nu se atestă acțiuni suspecte care ar trăda eventuale pregătiri militare. În același timp, ministrul de Externe și-a exprimat speranța că tensiunile dintre Moscova și Kiev nu vor degenera într-un război.

Precizările au fost făcute în contextul în care forțele armate ale regimului separatist de la Tiraspol au desfășurat exerciții militare într-un moment în care crește tensiunea din jurul Ucrainei.

Totuși, ministrul ucrainean al Apărării avertiza anterior că Rusia a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei.

Președintele SUA, Joseph Biden, și premierul britanic, Boris Johnson, au avertizat, joi 17 februarie, că Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele zile.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, susține că atacul care a vizat joi o graniță din regiunea separatistă ucraineană Lugansk este „o operațiune de tip pretext fals pentru discreditarea ucrainenilor. 

Administrația lui Vladimir Putin susține că nu intenționează să atace Ucraina.

Confruntările militare între serviciile de securitate ucrainene și insurgenții separatiști proruși s-au intensificat prin încălcarea armistițiului din regiunile Lugansk și Donețk.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram