Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

timp liber

Conacul oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremierul al Rusiei, a fost ocupat de activişti

Foto: Twitter
21 mai 2022, ora 19:22
Distribuie:

O mişcare autointitulată „alianţa informală a activiştilor anarhişti” a ocupat, sâmbătă, un conac situat pe malul unui lac din Austria, care ar aparține oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei. „Miliardarul aliat al lui Putin îşi abandonase deja micul palat, întrucât se află pe lista de sancţiuni a Austriei”, spun activiștii, potrivit Agerpres.

Ocuparea conacului aflat pe malul lacului Attersee este un mesaj împotriva războiului, împotriva proprietăţilor miliardarilor şi „oricărui tip de exploatare”, mai afirmă activiştii, care susţin că vor transforma vila oligarhului rus în adăpost pentru „refugiaţi, dezertori şi persoane fără adăpost”, relatează agenția EFE.

Cotidianul austriac Salzburger Nachrichten a scris, marţi, că Igor Şuvalov, aflat printre cetăţenii ruşi sancţionaţi de statele occidentale după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, este proprietar al unui conac înregistrat pe o companie din Austria şi o fundaţie din Liechtenstein.

Potrivit aceluiaşi ziar, fostul vicepremier rus şi-a transferat cu câteva luni în urmă bunuri personale din Austria către Rusia, folosind un avion privat.

Igor Şuvalov, în vârstă de 55 de ani, a fost zece ani vicepremier în guvernul de la Moscova, între anii 2008 şi 2018.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram