Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

timp liber

Zelenski alături de soția sa: Prima Doamnă a Ucrainei a povestit cum a aflat că a început războiul

21 mai 2022, ora 18:40
Distribuie:

Volodimir Zelenski este convins că diplomația reprezintă singura soluție care poate pune capăt războiului. Președintele Ucrainei a făcut declarația într-un interviu pentru presa ucraineană, primul acordat alături de soția sa, Olena Zelenski de la începutul războiului. Prima Doamnă a povestit la rândul său despre momentul în care a aflat că rușii au declanșat invazia.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski, a povestit că timp de două luni și jumătate de la declanșarea războiului a vorbit cu soțul său doar la telefon, scrie Digi24.

Practic, războiul v-a luat soțul de lângă dumneavoastră.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună”, a declarat aceasta.

E un fel de întâlnire la TV.

„Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare... Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”, a povestit Olena Zelenski.

Tot în cadrul aceluiași interviu, președintele ucrainean a transmis că este convins că în cele din urmă diplomația va pune capăt războiului.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram