/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

„Administrația raionului nu are nicio grijă. O să aplic legea!” Ala Nemerenco, indignată că deciziile CNESP nu sunt respectate la Orhei

missing
22 ianuarie 2022, ora 22:41

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco este indignată că autoritățile de la Orhei nu respectă deciziile luate la sfârșitul săptămânii de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, ci își instituie propriile reguli, care sunt de altfel permisive, deși în raion se înregistrează zilnic un număr mare de infectări cu coronavirus. Într-o postare pe Facebook, șefa de la Sănătate subliniază că CNESP este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19, iar acestea sunt obligatorii pentru comisiile teritoriale de sănătate publică. 

„O să aplic legea și o să solicit instituțiilor statului să verifice legalitatea unor așa decizii primite de către membrii acestei comisii”, menționează Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății susține că la începutul săptămânii, raionul Orhei era sub cod portocaliu de COVID. 

„Pe parcursul săptămânii trecute în Orhei s-au înregistrat 128 cazuri și în doar câteva zile a acestei săptămâni numărul de cazuri s-a dublat. În fiecare zi Orheiul raportează cazuri de îmbolnăvire a cadrelor medicale. Presiunea pe sistemul medical este enormă și paturile pediatrice în țară sunt la limită. Administrația raionului însă nu are nicio grijă”, scrie Nemerenco.

Comisia de sănătate publică de la Orhei s-a întrunit vineri, 21 ianuarie și a decis că elevii din localitățile raionului Orhei vor continua să facă lecții cu prezență 100 % fizică. În cazul înregistrării cel puțin a unui caz de îmbolnăvire, clasele de elevi vor intra în carantină ăentru 14 zile, timp în care se va studia online. 

Nici programul instituțiilor extrașcolare nu va fi afectat de pandemie, continuând să activeze cu prezența fizică a copiilor. 

De asemenea este permisă desfășurarea întrunirile ştiinţifice, conferinţelor, seminarelor, reuniunilor sau altor evenimente profesionale similare cu prezenţă fizică. 

Comisia a dat undă verde și organizării evenimentelor private - nunți, botezuri și tot felul de mese festive. Totodată, se mențin deschise zonele de agrement și parcurile de distracții, iar întrunirile publice sunt și ele permise. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram