/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

Sci-Tech&Media

CA a interzis distribuitorilor de servicii media autohtoni să retransmită un post de televiziune

22 iulie 2022, ora 15:41
Distribuie:

Distribuitorii de servicii media urmează să excludă postul televizat „M-Mульт” din oferta de servicii medica retransmise. Decizia a fost luată vineri, 22 iulie, de Consiliul Audiovizualului. 

Postul de televiziune a fost monitorizat de Consiliul Audiovizualului de la începutul lunii curente. 

„Rezultatele monitorizării au atestat că în perioada de raport, serviciul media audiovizual de televiziune „M-Mульт” a difuzat comunicări comerciale pentru: magazinele „BOMBA”, „Enter”, „Bosch”, „Grand Hall” - „Sportlandia”; „Scavolini”; băncile comerciale: „VictoriaBank”, „ProCreditBanc”; zahăr „Domnița”; „Siemens” (Moldova).

Consiliul Audiovizualului a solicitat autorității de reglementare în domeniul audiovizualului din Regatul Spaniei să comunice dacă compania „PREMIERA TV” SL deține actul permisiv eliberat de autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Regatul Spaniei pentru serviciul media audiovizual de televiziune „М-Мульт”.

Drept răspuns, la data de 12 iulie 2022, Consiliul Audiovizualului a recepționat scrisoarea Comisiei Naționale a Pieței și Concurenței, care a comunicat că „acest furnizor nu este stabilit în țara noastră. Deși Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale este responsabil pentru gestionarea Registrului Furnizorilor de Servicii de Comunicare Audiovizuală, nu există informații despre acest furnizor pe site-ul acestui registru[1]. La sfârșit, aș dori să vă informez că documentul atașat la scrisoarea dvs. este doar cererea depusă la registru, dar nu este o decizie de înregistrare adoptată de Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale”.

Astfel, urmare a verificării paginii oficiale a Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale, indicată în scrisoarea CNMC, Compania „Premiera” SL nu se regăsește printre furnizorii care dețin licență de emisie eliberată de autoritatea competentă din Spania.

Astfel, se constată că serviciul media audiovizual de televiziune „M-Mульт” nu este un post de televiziune străin. Prin urmare, sunt relevante prevederile art. 84 alin. (7) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale, potrivit cărora: „Se sancționează cu amendă de la 15000 de lei la 20000 de lei furnizorii de servicii media și distribuitorii de servicii media care au comis următoarele încălcări: a) transmisiunea/retransmisiunea serviciilor media audiovizuale fără licență de emisie sau autorizație de retransmisiune”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram