/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

/VIDEO/ Ședința CSP unde urma să fie examinată sesizarea cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale lui Stoianoglo, anulată

22 iulie 2022, ora 08:53
Distribuie:

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 22 iulie, unde urma să fie examinată solicitarea procurorului Victor Furtună de încuviințare a inițierii urmăririi penale în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost anulată din lipsă de cvorum.

Prin urmare sesizarea va fi analizată în următoarea ședință care va avea loc pe data de 29 iulie, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

„Ședința a fost preconizată cu acordul tuturor pentru astăzi, dar cred că nu a prezentat atâta interes”, a spus aceasta.

Potrivit sesizării, Alexandr Stoianoglo, ar deține indirect, prin intermediul fiicei sale, acum în vârstă de 26 de ani, dreptul de proprietate asupra unui apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați, la preț de 824.815 lei, chiar lângă apartamentul în care locuiește împreună cu familia. 

Contractul de vânzare-cumpărare ar fi fost încheiat în 2015 pe numele Cristinei Stoianoglo, care avea atunci doar 19 ani. Procurorul menționează în textul sesizării că potrivit datelor de la Fisc, până la încheierea tranzacției, tânăra ar fi obținut în acel an venituri legale de 400 de lei de la Academia de Studii Economice.

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că a încheiat urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact Stoianoglo este acuzat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, ar fi dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de peste 160 de mii de lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii, deoarece, la acel moment, Chitoroagă avea statut de învinuit într-un dosar penal.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și tot atunci a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Stoianoglo ar putea fi cercetat și pentru îmbogățire ilicită. Apartament în Capitală, luat pe numele fiicei

21 iulie 2022, 21:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Un bărbat, descoperit mort în Peștera Surprizelor de la Criuleni. Salvatorii au recuperat cadavrul după o intervenție de 12 ore

30 septembrie 2022, ora 10:10
Distribuie:

Descoperire macabră în raionul Criuleni. Un bărbat de 33 de ani a fost descoperit mort în Peștera Surprizelor. Cadavrul acestuia a fost extras joi dimineață de salvatori. 

Victima ar fi zăcut acolo de mai mult timp. La fața locului au intervenit patru echipaje de salvatori, care au stabilit că persoana decedată se afla la o adâncime de de aproximativ 60 de metri. Pentru că trecerea în peșteră este foarte îngust, misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de 12 ore. 

Circumstanțele și cauza incidentului urmează a fi stabilite de instituțiile de drept. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 31 situații de risc.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram