/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Ceremonie la Kremlin privind anexarea regiunilor ocupate. Zelenski cere revolte în Rusia

politic

/VIDEO/ Ministrul Economiei, următorul pe lista remanierilor? Grosu: „Trebuie să faci o anumită schimbare atunci când este potrivită”

22 septembrie 2022, ora 23:13
Distribuie:

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ar putea fi următorul pe lista remanierilor în Guvern. Cel puțin asta a dat de înțeles președintele Parlamentului, Igor Grosu, invitat în cadrul ediției din 22 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Analizăm. Asta înseamnă că în momentul potrivit o să fie făcut anunțul”, a declarat șeful Legislativului.

Potrivit acestuia, o schimbare se poate face la momentul potrivit, fără ca aceasta să influențeze alte decizii.

„Astfel de schimbări nu pot fi operate, detașându-te de procesele care au loc în paralel sau în zonă sau în cadrul altor platforme. Sunt niște procese în derulare de care depinde succesul nostru în relații cu parteneri, cu alte instituții și trebuie să ții cont de momentul în care vii cu această schimbare pentru a nu afecta niște procese. Să le comunici, explici, să nu fie luate prin surpriză, să nu afecteze aceste decizii.

Noi analizăm toate aceste lucruri și recunoaștem lucruri care pot fi făcute mult mai bine în domeniul economic. Trebuie să faci o anumită schimbare atunci când ea este potrivită”, a punctat Igor Grosu.

TV8.md reamintește că potrivit lui Gaibu, nu contează dacă va rămâne sau nu în funcție, ci mai important este ca Republica Moldova să relanseze economia. Dacă s-ar clătina fotoliul său de ministru, Sergiu Gaibu a menționat că nu va fi afectat de acest lucru.

„De ce să mă afecteze? Am o experiență bogată în viață și nu mă ating astfel de chestii, dar nu asta este ideea, ideea este de ce are nevoie țara. Nu contează care ministru va fi, e important să se discute instrumente, mecanisme care să ajute economia”, a punctat acesta.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a precizat că urmează noi remanieri în Guvern, ce ar putea fi anunțate la sfârșitul lunii septembrie. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 8 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Urmează noi remanieri în Guvern. Prim-ministra: „Multe nemulțumiri. Mergem cu o componență actualizată pentru perioada de iarnă”

08 septembrie 2022, 20:09

Gaibu, despre eventuale remanieri guvernamentale: „Nu contează care ministru va fi, e important să se discute cum ajutăm economia”

08 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Platon, surprins din întâmplare de un jurnalist român, într-o cafenea din Londra. Cum a reacționat controversatul om de afaceri

Foto: Facebook/Vitalie Cojocari
30 septembrie 2022, ora 13:56
Distribuie:

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a fugit din țară în vara anului 2021, a fost descoperit din întâmplare, într-o cafenea din Londra, de un jurnalist de la Euronews România. Vitalie Cojocari se afla în Capitala britanică, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, când a intrat în local și a dat cu ochii de unul dintre cei mai căutați moldoveni. 

Jurnalistul a pus mâna pe telefon și l-a luat la întrebări despre motivele pentru care a plecat din Republica Moldova, de ce s-a refugiat în Marea Britanie și de ce nu a ales Moscova, în locul Londrei.

„Mă aflu în Marea Britanie pentru că în acest moment sistemul judiciar de aici îmi oferă siguranță că nu vor exista decizi arbitrare. Să vorbești despre judecată în Rusia este pur și simplu amuzant. Știm asta. În Rusia mi-ar fi dificil pentru că am o anchetă despre scoaterea capitalului, pe care mulți o numesc Laundromat”, a spus Platon. 

Controversatul afacerist s-a plâns că la Chișinău ar fi fost învinuit pe nedrept și că a fost lăsat fără averi. 

„Eu nu doar că am fost învinuit pe nedrept, eu am și suferit din cauza asta pentru că am stat în închisoare 4 ani. Mi-au fost luate averi colosale. Mie și partenerilor mei ne-au fost furate două cele mai mari bănci din Moldova, Agroindbank și Moldindconbank, împreună înseamnă 52% din sistemul bancar din țară. De la 300 la 500 de milioane. Am avut afaceri în sistemul de asigurări, aproape 50% din piața asigurărilor.”, a spus Veaceslav Platon.

Platon a mai spus că în prezent nu mai trăiește pe picior mare ca în trecut, dar că ar bani pentru o viață normală. „Nu eram un om sărac. Acum nu am cheltuieli excesive. Mi-au rămas niște bani pentru a trăi. Am bani pentru o viață normală, dar nu la calitatea pe care o aveam înainte”, a spus afaceristul.  

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Asta, după ce a fost  declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară, în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare.

În aprilie 2022, controversatul afacerist a fost sub acuzare, în dosarul „Laundromat”. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediu Ciocana, au admis demersul procurorilor anticorupție și au dispus aplicarea arestului preventiv, în privința acestuia.

Materialul poate fi urmărit de la minut 1.41.50.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram