/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni ocupate, Zelenski cere revolte, iar Arestovici are o prognoză

social

Republica Moldova ar putea procura lemne din România. Gavrilița: „La moment, discutăm detaliile”

22 septembrie 2022, ora 19:18
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că țara noastră ar putea cumpăra lemne adiționale din România. Potrivit acesteia, subiectul a fost abordat și în cadrul vizitei sale la București.

„Suntem în discuții cu Guvernul României pentru a procura masă lemnoasă, avem deschiderea și la moment, discutăm detaliile. 

Când am fost la București, am abordat această întrebare și am fost foarte recunoscătoare de deschiderea părții române de a ne vinde masă lemnoasă adițională”, a precizat premierul.

TV8.md reamintește că potrivit ministrului Andrei Spînu, stocurile de lemne vor fi suficiente dacă cetățenii vor cumpăra lemne pentru o singură iarnă și nu pentru cinci. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Gavrilița, după discuțiile cu Nicolae Ciucă: „Susținerea și solidaritatea poporului român ne ajută să facem față crizelor”

13 septembrie 2022, 12:09

Spînu îndeamnă cetățenii să cumpere lemne doar pentru o iarnă: „Suntem uneori prea gospodari”. Ce a mai recomandat

10 septembrie 2022, 15:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Vasile Botnari, trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită. Bunuri de peste 28 milioane lei, sub sechestru

30 septembrie 2022, ora 15:40
Distribuie:

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire de îmbogățire ilicită a fostului șef de la SIS, Vasile Botnari. A fost trimisă în instanță și cauza penală de învinuire de complicitate a soacrei sale. 

Faptele incriminate au avut loc în perioada 2014-2019. Atunci, învinuitul a exercitat consecutiv funcții de demnitate publică (în Parlament, Guvern și SIS), perioadă în care acesta și-a cumpărat bunuri prin persoane terțe, inclusiv soacra și fiica, valoarea cărora depășea cu mult mijloacele financiare dobândite de către învinuit.  De exemplu, în perioada 2014-2019, soacra fiind pensionară a avut venituri de doar aproximativ 329 000 lei în total și tot în aceeași perioadă a acumulat bunuri imobile cu valoarea totală de peste 19 milioane lei.  Fiica, neavând venituri în acea perioadă, a obținut un apartament, loc de parcare și mașină cu o valoare totală de peste 5,9 milioane lei.

Conform probatoriului administrat, ulterior pornirii urmării penale, au fost identificate bunuri imobile cu valoarea totală de peste 24,5 milioane lei, precum și automobile deținute în valoare de peste 4 milioane lei. Prin urmare, cu autorizarea judecătorului de instrucție, procurorii anticorupție au aplicat măsuri asiguratorii sub formă de sechestru pe aceste bunuri, în scopul eventualei confiscări speciale.

Potrivit legii, îmbogățirea ilicită se pedepsește cu amendă între 400.000 lei și 500.000 lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, legea prevede și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ultima Oră! Percheziții la fostul șef al SIS, Vasile Botnari, într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

29 martie 2022, 09:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram