Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

politic

Samantha Power, despre Maia Sandu: „Se întâmplă să fie și eroul personal al fiicei mele”

22 septembrie 2022, ora 07:30
Distribuie:

La întrevederea cu președinta Republicii Moldova de la New York, administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power, a spus că Maia Sandu este eroul fiicei sale.

„Președinta Sandu se întâmplă să fie și eroul personal al fiicei mele, o dovadă a faptului că fetele sunt capabile de orice”, a declarat Power.

„De la preluarea mandatului, în noiembrie 2020, pe o platformă de combatere a corupției, președinta Maia Sandu a acordat prioritate restabilirii credinței societății din Moldova în sistemul său politic și judiciar, a luptat împotriva corupției și a urmărit o agendă de reforme economice.

Recent, Moldova a primit și statutul de țară candidată pentru aderarea la UE, o dovadă de solidaritate față de țara care adăpostește mai mulți refugiați ucraineni pe cap de locuitor decât oricare alta”, a menționat aceasta.

TV8.md reamintește că președinta Maia Sandu s-a întâlnit marți, 20 septembrie, cu administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. Într-un mesaj pe Twitter, șefa statului a subliniat că împlinesc 30 de ani de parteneriat dintre Republica Moldova și USAID.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Președinta, la discuții cu administratoarea USAID, Samantha Power: „Recunoscători că cooperarea noastră se extinde”

20 septembrie 2022, 19:09

Antony Blinken, mesaj de admirație față de Maia Sandu: „Încântarea mea față de dumneavoastră este nelimitată”

21 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană după ce am devenit țară candidată la UE: Subiectele discutate

04 octombrie 2022, ora 18:24
Distribuie:

Comisia guvernamentală pentru integrare europeană s-a întrunit în ședință pentru a evalua gradul de implementare a reformelor și a stabili acțiunile ce urmează a fi realizate în viitorul apropiat. Este prima ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană după ce Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la UE.

„Ne aflăm aici pentru a revitaliza formatul comisiei și pentru a aranja procesele ce țin de Guvern, autorități și toți factorii responsabili care participă la negocieri. O serie de acțiuni au fost făcute deja pe platforma prezidențială a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Un lucru este cert: de noi depinde viteza cu care ne vom mișca în implementarea tuturor punctelor și atingerea valorilor care ne-au motivat să depunem cererea de integrare europeană”, a declarat Natalia Gavrilița, în debutul ședinței. 

Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte, printre care analiza implementării Planului de acțiuni propus de Comisia Europeană, confirmarea Agendei de asociere pentru 2021-2027, care urmează a fi adoptată în luna decembrie, și crearea a 35 de grupuri de lucru responsabile de ajustarea legislației naționale la cea europeană. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat că, în ceea ce privește Planul de acțiuni pentru implementarea celor 9 măsuri propuse de CE, se înregistrează un progres vizibil în punerea în operă a măsurilor. 

„În anumite cazuri se atestă o ușoară întârziere în realizarea acțiunilor, dar cele mai multe dintre ele sunt înfăptuite și doar se așteaptă publicarea acestora în Monitorul Oficial”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Membrii comisiei au vorbit și despre progresul înregistrat de autorități în procesul de creștere a capacității instituțiilor, prin suplinirea cu personal responsabil de planificarea, elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice, astfel încât să corespundă standardelor UE.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Decizie istorică! Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statut de candidat pentru aderarea la UE

23 iunie 2022, 21:06

Realizările MAEIE, după un an de mandat. Popescu: „Cea mai istorică e obținerea statutului de candidat la UE”

08 august 2022, 11:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram