Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

economic

Gavrilița va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos: E primul șef de Executiv din Moldova invitat la reuniune

23 mai 2022, ora 16:11
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa, în perioada 24 - 25 mai 2022, la Forumul Economic Mondial de la Davos, fiind primul șef de Executiv al Republicii Moldova invitat la această reuniune. La întrevederile bilaterale și în cadrul panelurilor de discuții, prim-ministra va aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă țara noastră, în urma războiului declanșat în Ucraina, și va vorbi despre importanța unor investiții strategice în Republica Moldova, în următoarea perioadă.

În acest sens, Natalia Gavrilița va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii săi din mai multe state și va purta discuții cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, și cu Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Totodată, prim-ministra Republicii Moldova va avea intervenții în cadrul panelului privind gestionarea fluxului migrațional, în contextul crizei refugiaților, precum și în cadrul panelului privind politica de vecinătate a Uniunii Europene. 

Lucrările Forumului Economic Mondial se vor desfășura în perioada 22-26 mai. În staţiunea elveţiană vor fi prezenți lideri politici, experţi în afaceri, reprezentanți ai mass-media și societății civile din întreaga lume. Aceștia vor dezbate subiecte ce țin de războiul din Ucraina, situația pandemică, securitatea alimentară, creșterea prețurilor la energie. 

La Forumul de la Davos vor fi prezentate planurile de acțiuni, strategiile şi politicile cu privire la securitatea internațională, cooperarea globală, reechilibrarea economică, transformarea industriei și protecția mediului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram