Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

Un bărbat, reținut joi pentru trafic de droguri, a murit în izolatorul de detenție. A fost pornit un proces penal

23 septembrie 2022, ora 12:52
Distribuie:

Un bărbat de 40 de ani a murit vineri dimineață, 23 septembrie, în izolatorul de detenție al Inspectoratului General al Poliției din Chișinău, la o zi după ce a fost reținut pentru trafic de droguri. Potrivit poliției, acesta se afla singur în celulă. 

La un moment dat, gardienii au observat pe camerele de supraveghere video „anumite neconformități în starea acestuia și au intrat în celulă, după care imediat au chemat asistentul medical, care a solicitat intervenția urgentă a ambulanței. „Așa cum după 5 minute aceasta încă nu sosise, a fost solicitată repetat intervenția Serviciului de Urgență 112. La sosire, medicii au constatat decesul bărbatului. Acum, urmează ca medicul legist să prezinte concluziile despre cauzele decesului”, se menționează într-un comunicat de presă al IGP.

Oamenii legii dau asigurări că bărbatul a beneficiat de alimentație și de plimbare în aer liber. Totodată, aceștia au comunicat și faptul că bărbatul, aflat la evidența medicului narcolog, avea o stare fizică și psihică caracteristică întreruperii consumului de droguri. 

Pe acest caz, procurorii au pornit un proces penal. Odată cu formularea constatărilor medicului legist în privința bărbatului decedat, urmează ca să fie audiați martorii, rudele acestuia și alte persoane.

Amintim că doi bărbați din Chișinău au fost reținuți joi pentru trafic de droguri. Oamenii legii au ridicat de la aceștia heroină de aproximativ 300.000 lei. Pe numele lor au fost pornite dosare penale. Urmărirea penală în dosar continuă.

Doi bărbați din Chișinău, reținuți pentru trafic de droguri. Oamenii legii au ridicat heroină de circa 300 de mii de lei

22 septembrie 2022, 14:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ „Stă în castel, dar declară venituri de 2.000 de lei, ceva nu e în regulă”: Cum vor fi verificate datele de pe compensatii.gov.md

04 octombrie 2022, ora 23:12
Distribuie:

Veniturile introduse în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică, compensatii.gov.md, vor fi verificate, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Potrivit acestuia, controlul va fi selectiv, mai exact pentru cazurile în care se remarcă abuzuri. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi știm că există multe activități economice care nu declară în mod regulat veniturile. De aceea, contăm pe onestitatea cetățenilor. Bineînțeles, vor exista și proceduri de verificare selectivă pentru acele cazuri în care sunt indici de risc, de abuz. Avem inspecția socială care poate verifica dacă este evident că o familie abuzează sistemul”, a precizat ministrul.

Există un mecanism de estimare indirectă a bunăstării gospodăriei.

„Este o procedură care funcționează și în cazul ajutorului social. Dacă o familie locuiește într-un castel, dar a declarat venituri de 2.000 de lei, ceva nu este în regulă. De aceea, avem și acei indicatori proxi, de avere, care vor elimina din start familiile care au avere foarte mare, care au imobile în valoare de peste 5 milioane de lei sau care au patru sau mai multe locuințe”, a subliniat Spatari.

În acest an, compensațiile vor fi acordate în funcție gradul de vulnerabilitate energetică al fiecărei familii. Se va ține cont de bugetul familiei, luându-se în calcul cât de mare este ponderea banilor pentru factura la energie din bugetul total. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Când urmează a fi lansată platforma compensatii.gov.md și ce date vor introduce cetățenii în sistemul informațional

04 octombrie 2022, 22:10

Cei 7 pași pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică și soarta celor neînregistrați pe compensatii.gov.md

03 octombrie 2022, 22:10

Cum va fi stabilit gradul de vulnerabilitate energetică pentru compensații la gaz și cum se vor înscrie online cetățenii

27 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram