Război în Ucraina, ziua 223: Directorul centralei Zaporojie, eliberat după 3 zile. Primele decese în plină campanie de mobilizare

politic

Alertă de călătorie: Părăsiți imediat Ucraina. Ambasada la Kiev și consulatul din Odesa sunt evacuate

24 februarie 2022, ora 09:20
Distribuie:

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Totodată, MAEIE a dispus în regim de urgență evacuarea membrilor familiilor și personalului neesențial de la ambasada țării noastre la Kiev și consulatul de la Odesa. 

Echipa consulară este operațională şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetățenilor aflați pe teritoriul Ucrainei.

Recomandăm în context, verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIExplică, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE.

Liniile de telefon de urgență a misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):

Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md

Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: odesa@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinătate), sau email: call.center@mfa.gov.md.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: https://t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Fadei Nagacevschi a demisionat din funcția de viceprimar al Capitalei

04 octombrie 2022, ora 08:24
Distribuie:

Viceprimarul Fadei Nagacevschi a anunțat că și-a dat demisia. În data de 28 septembrie, acesta și-a depus cererea de demisie, iar în continuare, intenționează să revină în avocatură. Anunțul a fost făcut chiar de către Nagacevschi, pe pagina sa de Facebook.

„Stimați colegi, de pe 28.09.2022 mi-am depus demisia din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău. 

Revin în avocatură”, a scris Nagacevschi.

Totodată, fostul viceprimar i-a urat succes primarului Ion Ceban și echipei acestuia: „Succes Primarului general și echipei!”

TV8.md reamintește că Nagacevschi a devenit viceprimar după ce candidatura sa a fost refuzată de două ori în Consiliul Municipal Chișinău. Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a fost numit în funcție prin ordinul primarului general, Ion Ceban. Dispoziția privind numirea acestuia a fost semnată luni, 8 noiembrie.

/VIDEO/ Candidatura lui Fadei Nagacevschi, la funcția de viceprimar al Capitalei, nu a fost susținută în CMC

28 octombrie 2021, 12:10

Încă o încercare! Numirea lui Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei, din nou pe ordinea de zi a ședinței CMC

02 noiembrie 2021, 09:11

Fadei Nagacevschi, numit viceprimar al Capitalei, prin ordinul primarului Ion Ceban. Va fi responsabil de domeniul juridic și serviciul comunal

10 noiembrie 2021, 09:11

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram