/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Demnitari de stat, în vizorul Procuraturii Anticorupție. Dragalin: „Primim plângeri, sunt examinate, nu contează partidul politic”

missing
24 noiembrie 2022, ora 22:12

În vizorul Procuraturii Anticorupție (PA) sunt și demnitari de stat. O spune șefa PA, Veronica Dragalin, care a dat asigurări că membri ai actualei guvernări vor fi trași la răspundere dacă încalcă legea. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 noiembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Vă asigur dacă cineva din actuala guvernare sau putere încalcă legea, va fi tras la răspundere. De fiecare dată când primim o plângere, nu contează funcția, partidul politic, statutul persoanei, întotdeauna aplicăm legea în mod egal tuturor”, a subliniat Veronica Dragalin.

Potrivit acesteia, la PA au venit mai multe plângeri în privința unor demnitari.

„Primim plângeri și ele sunt examinate. Sunt multe care vin, procurorii iau decizii, câteodată sunt contestate de persoanele care depun plângere. Când primim o plângere, o sesizare, noi avem obligația să o analizăm, să aplicăm legea și să o luăm o decizie bine motivată de probe și de lege”, a precizat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție.

Dragalin, despre scurgerile de informații de pe Telegram: „PA nu va citi zeci de mii de mesaje, nu știm dacă sunt adevărate”
Cum a decis Dragalin să participe la concursul pentru șefia PA: Evită să spună dacă a fost încurajată de vreun demnitar de stat
Veronica Dragalin, la Paris: „Suntem pe drumul corect în a face progrese puternice în lupta împotriva corupției”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram