Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

social

Ultima Oră! Explozie în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol

25 aprilie 2022, ora 18:28
Distribuie:

Explozie în sediul  Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stânga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

UPDATE: Informația este confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte. 

În imaginile de la fața locului, pot fi văzute bucăți de aruncătoare de grenade.  

De asemenea, au fost sparte și mai multe ferestre ale blocurilor de locuințe din preajma sediului MGB.

Circulația în zona clădirii a fost oprită. La fața locului au intervenit salvatorii și pompierii. 

Am solicitat o reacție de la Biroul de Reintegrare. Reprezentanții acestuia ne-au spus că sunt în proces de documentare și analiză a acestui caz și vor reveni ulterior cu o declarație. 

Explozia are loc în aceeași zi în care vicepremierul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, a declarat la Moscova, că Rusia nu vede „riscuri pentru escaladarea situației” în Transnistria.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Circa 6.000 de persoane au participat la protestul organizat de Partidul Șor, anunță Poliția: Ce încălcări au depistat

25 septembrie 2022, ora 22:00
Distribuie:

Organizatorii protestului din fața Parlamentului și Președinției au asigurat transport ajuns la Chișinău cu o capacitate estimativă de 9.000 de locuri. La protest au participat în jur de 5.800 - 6.000 de persoane, anunță Poliția, asta deși Partidul Șor susținea că au protestat peste 45.000 de oameni.

Potrivit oamenilor legii, atât organizatorii, cât și participanții la protest au încălcat prevederile Declarației prealabile depuse la Primărie și a Legii cu privire la întruniri, inclusiv locul desfășurării acțiunii de protest, evitarea acțiunilor provocatoare, menținerea ordinii publice.

Totodată, participanții la protest au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte. Fiind somați de oamenii legii, aceștia au refuzat să se conformeze cerințelor.

Organizatorul acțiunii s-a eschivat de la dialogul cu forțele de ordine, fapt documentat în condițiile legii.

Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente și să colaboreze cu Poliția.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

„Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Poliția a anexat declarația suplimentară depusă de organizatorul acțiunii privind locul desfășurării întrunirii.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 25 septembrie, în fața Parlamentului și Președinției, la protestul organizat de Partidul Șor. Oamenii sunt nemulțumiți față de scumpirile din țară, față de crizele care nu mai contenesc și față de guvernare.

Potrivit Partidului Șor, mobilizarea pentru protest a început încă din primele ore ale dimineții, când oameni din toate colțurile țării au luat calea spre Chișinău. 

Coloane întregi de microbuze și autobuze au fost observate pe mai multe drumuri naționale. 

Acțiunea a început la ora 15:00.

TV8.md reamintește că pe 18 septembrie, mai mulți oameni au venit la protestul organizat de Partidul „Șor” și au instalat corturi în fața Parlamentului. 

La protest au fost prezenți reprezentanții Partidului „Șor”, simpatizanți, deputați, primari și mai mulți consilieri din diferite colțuri ale țării. Unul dintre liderii protestului, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat că protestele pașnice vor continua până când PAS nu va pleca de la putere.

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a apărut doar online, comunicând cu oamenii prin intermediul unui televizor care a fost adus în fața protestatarilor și a declarat că proteste similare vor fi organizate în fiecare duminică.

Mulțimea s-a deplasat în coloane din mai multe regiuni ale Chișinăului, blocând bulevardul Ștefan cel Mare.

Reprezentanții Guvernului și Președinției susțin că într-un stat democrat, fiecare om este liber să iasă să protesteze.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Peste 45 de mii de oameni ar fi prezenți la protest, susține Partidul Șor: Liderul acestuia a apărut pe un ecran gigantic

25 septembrie 2022, 17:09

Incident la protestul organizat de Partidul Șor! Unei femei i s-a făcut rău: A fost luată de ambulanță

25 septembrie 2022, 17:09

Momentul în care protestatarii vor să instaleze corturi în curtea Președinției, dar sunt opriți de poliție

25 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram