Război în Ucraina, ziua 174: Alți opt soldați ruși, suspectați de crime de război la Bucea. Șoigu a enumerat prietenii Rusiei

externe

Decizia care arată disperarea lui Putin. Rusia a scos de la naftalină tancurile T-62, produse în perioada sovietică

25 mai 2022, ora 22:06
Distribuie:

Un videoclip în care a fost surprins momentul când un tren de marfă transporta vehicule militare rusești T-62, din perioada sovietică, circulă pe rețelele de socializare, scrie ziare.com.

Potrivit Obozrevatel, vehiculele ar fi fost scoase din depozitele din Crimeea și regiunea Rostov pentru a fi trimise separatiștilor pro-ruși din Ucraina.

Potrivit altor fotografii, unele dintre tancurile scoase din depozite ar fi ajuns în Melitopol.

Reactivarea tancurilor T-62 ar putea fi decisă în contextul pierderilor uriașe înregistrate de Rusia în Ucraina.

Performanța acestor vehicule blindate este pusă la îndoială

Tancul T-62 a fost proiectat și fabricat în Uniunea Sovietică, apoi în Cehoslovacia și Coreea de Nord, între anii 1961 - 1975.

Față de tancurile armatei ucrainene, acesta este depășit din mai multe puncte de vedere - putere de foc, blindaj, sisteme de ochire şi comandă a focului, comunicaţii.

T-62 nu au mai fost produse în URSS din 1975, iar în Federația Rusă ar fi trebuit să fie complet retrase de la uz de armată și eliminate din 2011.

Cu toate acestea, în 2015, Federația Rusă a trimis aceste tancuri în Siria, în sprijinul armatei președintelui Bashar al-Assad.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: https://t.me/tv8

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram