Război în Ucraina, ziua 174: Explozii în Crimeea: „Risc de moarte pentru invadatori și hoți”. O cale ferată din Kursk, aruncată în aer

externe

Rusia susține că portul Mariupol a fost complet deminat și a început să funcționeze din nou

25 mai 2022, ora 19:30
Distribuie:

Portul Mariupol a fost complet curățat de mine și a început să funcționeze din nou, a anunțat miercuri, 25 mai, Ministerul rus al Apărării, scrie BBC, potrivit Digi24.

Generalul Igor Konașenkov, un reprezentant al ministerului, a declarat, conform presei ruse de stat, că lucrările de deminare și demilitarizare a portului au fost finalizate.

Agenția de știri TASS a citat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite și dezamorsate.

Marți, 24 mai, Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Control al Apărării din Rusia, a declarat că este în curs de amenajare un „coridor umanitar” de la Mariupol spre Marea Neagră, cu o lungime de 185 km și o lățime de 3,2 km.

Pănă acum nu a existat nicio reacție oficială din partea Ucrainei și nu este clar dacă mai există mine pe traseul acestui coridor.

Adjunctul ministrului de Externe de la Kremlin a declarat anterior că Rusia este pregătită să ofere o rută sigură de ieșire din Ucraina dacă sancțiunile vor fi ridicate și dacă Kievul va demina apele din apropiere.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: https://t.me/tv8

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram