/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

social

/VIDEO/ Viață de coșmar într-un bloc de locuit care se desface în bucăți! „Ne culcăm, dar nu știm dacă ne vom trezi”

25 decembrie 2022, ora 21:26

Cum ar fi să locuiești într-un bloc în care pereții apartamentelor au fisuri cât palma de mari? E de groază și riscant, ați spune. Așa zic și proprietarii unor apartamente dintr-un bloc din orașul Șoldănești, care de câteva luni se uită speriați la crăpăturile ce se tot adâncesc. De frica prăbușirii construcției, cei care au avut unde s-au refugiat. Alții însă, printre care familii cu copii mici, au rămas pe loc, fiind în așteptarea unei deciziei de la primăria orașului. Li s-a propus să trăiască temporar la spitalul din oraș, dar au refuzat. 

Primăria a estimat că pentru consolidarea blocului avariat ar fi nevoie de circa 10 milioane de lei. Evident, nu are aceasta sumă care reprezintă jumătate din bugetul total al orașului pentru un an întreg. Așteaptă ca Guvernul să ofere o mână de ajutor, dar pentru asta trebuie să îndeplinească și unele condiții. 

„Toți de sus sunt plecați, numai noi am rămas. - De la etajul 3 în jos ați rămas... -  Da, și încă de la 2 nu-i. - Au plecat de frică? - D-apoi cum? De ce altceva? - Dumneavoastră nu aveți unde pleca? Nu aveți unde vă duce? - Unde să mă duc, cine mă așteaptă pe mine? - Cum locuiți așa, cu pereții... - Iată așa. Cu „sumcile” (n.r. - gențile) pline...”

Doamna Lidia este una dintre locatarele blocului care pare că mai mare puțin și se va desprinde în bucăți. Trăiește într-un apartament situat la etajul trei. Ne-a invitat în locuință ca să ne arate dezastrul cu pereții crăpați, asemeni unui puzzle. Primele fisuri, spune pensionara, au apărut pe partea exterioara a blocului, apoi, cu timpul, au ajuns și în interior. 

Ia uitați-vă, se umflă tot de sus pentru că nu este făcută construcția cum trebuie. Uitați-vă, vedeți? Eu mă tem pentru că la toți a căzut. Eu la mine mă tem.  - La vecini a căzut? - Acesta este perete de...? - Perete, perete. - Nu e de bază, nu? - Nu e de bază, dar se duce pentru că nu este făcut până la urmă. - Ia uitați-vă ce e aici!

Când fisurile s-au mărit și mai mult, a fost vara aceasta, în luna iulie, femeia și-a împachetat lucrurile mai importante și stă de-a gata. 

Ați vrea să o consolideze sau mai bine să vă mutați într-o locuință unde e mai sigur. - Nu știu dacă o să dea garanție cineva atâta timp, mai bine să dea banii la lume și lumea și-ar căuta apartamente, și-ar căuta unde să trăiască.

Femeia are câteva explicații de ce blocul lor e la un pas de a se prăbuși. 

E aproape de casă traseu. Al doilea: când e un cutremur mic, aceste două scări nu au fost apăsate bine. Câte oleacă s-au lăsat. A început de la puțin, să vă uitați afară, a început de afară, apoi prin apartamente. - Spuneați că de la început ați tot bătut alarma, nu ați lăsat, de la prima fisură ați început a face gălăgie... - Da, da. Toată documentația este. O mapă întreagă de când umblăm noi pe drumuri, pe la uși.” 

Urcăm la etajul patru, unde-l găsim pe un alt locatar, și el alarmat de toată această situație. Ne-a spus că a încercat să acopere crăpăturile, dar a înțeles că e zadarnic acum, așa că a decis să se mute într-un loc mai sigur, până când autoritățile publice locale vor veni cu un răspuns final privind problema lor.

Cele mai multe fisuri sunt la etajele superioare: cinci, patru și trei. La primele două situația nu este atât de dramatică, adică pereții sunt intacți, dar acest lucru nu înseamnă că oamenii care locuiesc aici sunt liniștiți. Dimpotrivă: sunt îngroziți de gândul că blocul s-ar putea prăbuși, iar ei nu vor avea timp să iasă. 

Maxim locuiește împreună cu cei doi copii ai săi la primul etaj. Spune că s-ar duce într-un loc mai sigur, dar nu are unde, mai ales acum, în plină iarnă. 

Pe timp de iarnă, unde să ne ducem? Nu avem unde ne duce. Ei ne-au spus nouă că cine are și unde poate să se mute, să caute o gazdă, dar pe timp de iarnă unde să te muți acum cu doi copii?

Vecina lui de la etajul doi, și ea cu copil mic, spune că îi este frică să trăiască în acest bloc: „Vă este frică să stați aici? - Într-adevăr, ne este foarte frică. Ne culcăm, dar nu știm cum o să ne sculăm.”

Pentru că blocul avariat se află la doar câțiva metri de sediul Consiliului Raional Șoldănești, am intrat aici ca să discutăm cu funcționarii despre planurile privind această situație. Nu a fost să fie. O angajată, care era la curent cu necazul locatarilor și cu acțiunile autorităților, ne-a redirecționat la primăria orașului, în special la viceprimarul Vadim Groza.

Am reușit, în cele din urmă, să discutăm cu el, chiar dacă l-am așteptat ceva timp, pentru că, așa cum ne-a zis, tocmai revenise de la Chișinău. 

Potrivit viceprimarului, cele două scări din blocul avariat sunt o problemă de care conducerea orașului se ocupă cel mai intens acum. Adică, siguranța oamenilor rămași să locuiască în continuare aici este o prioritate pentru primărie. 

Încă din 2019, s-a început identificarea unei soluții viabile. Atunci, s-a făcut o expertiză de către o companie privată, care a constatat că blocul trebuie întărit, demolarea lui fiind exclusă. 

Expertiza a arătat că blocul poate fi exploatat în continuare, doar că necesită consolidarea blocului, iar cetățenii să-l poată exploata o viață - 30-40 de ani.

Dar, riscul ca blocul să se prăbușească în orice moment există, iar viceprimarul nu ascunde acest lucru. Problema acestor familii încă nu este aproape de deznodământul final. Pentru că suma estimativă, necesară consolidarea blocului ajunge la 10 milioane de lei, primăria are nevoie de ajutorul Guvernului. Între timp, locatarii au început să formeze o asociație care este una dintre condițiile de a fi oferită această sumă de bani. 

Devizul de cheltuieli trece actualizarea. După vor ști suma concretă. O să ajungă până la 10 milioane de lei. Primăria Șoldănești, în fondul de rezervă are 200-250 de mii de lei. De asta nu avem posibilitatea, bugetul orașului este de 20-22 de milioane de lei”, declară Groza. 

Oamenii și aleșii locali speră că după ce vor trece sărbătorile de iarnă, lucrurile se vor mișca mai repede din loc și vor avea o claritate. Dar, chiar și în cazul în care vor obține cele 10 milioane de lei din partea Guvernului, până la reparația propriu-zisă a blocului va mai trebui să treacă ceva timp. Și asta pentru că va fi nevoie de desfășurat o licitație, după care firma câștigătoare va putea trece la etapa lucrărilor, care tot sunt anevoioase, ne-a mai spus viceprimarul. 

Și, în timp ce plecam deja din primărie, pe scări un consilier de la PSRM a insistat să menționeze că blocul poate avea o altă soartă, dacă primarul era să se implice de la bun început, mai ales că și el locuiește acolo, doar că într-o altă scară, unde nu au ajuns crăpăturile. În perioada cât ne-am aflat în sediul primăriei, biroul său era încuiat. L-am contactat două zile mai târziu la telefonul din birou și nu ne-a răspuns nimeni, semn că nu era pe loc. 

Despre Alexandru Tinica, acum circa 10 ani, când se afla la primele mandate de primar de Șoldănești, au scris mai multe publicații de la Chișinău. Și asta pentru că fusese cercetat penal în câteva dosare, ulterior condamnat cu suspendare și toate astea fără să-și dea demisia. 

A depistat nereguli și Curtea de Conturi, care a făcut un raport. Atunci, el a declarat că este nevinovat și că dosarele și verificările fuseseră înscenate, nota portalul anticorupție, într-un articol publicat în anul 2019.

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii
Imagine și montaj de Vlad Glinjan

Ministrul Infrastructurii a investit anul trecut într-un apartament la București. „Este în faza de construcție, nu este unul gata”
Ministrul Infrastructurii a investit anul trecut într-un apartament la București. „Este în faza de construcție, nu este unul gata”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova
/VIDEO/ Bonusuri pentru oficiul central al CFM și restanțe salariale pentru muncitori. Spînu îl acuză pe Tofilat de management defectuos
/VIDEO/ Bonusuri pentru oficiul central al CFM și restanțe salariale pentru muncitori. Spînu îl acuză pe Tofilat de management defectuos
/VIDEO/ Poveste care inspiră: O tânără din Chișinău produce hârtie din deșeuri
/VIDEO/ Poveste care inspiră: O tânără din Chișinău produce hârtie din deșeuri

/METEO/ Cer noros și ploi slabe: Cum va fi vremea astăzi, 19 aprilie 2024

missing
19 aprilie 2024, ora 07:30

Pe 19 aprilie, vremea va fi mai caldă. Ziua, temperaturile vor ajunge la +15 grade, iar noaptea ne așteaptă cel mult +5°C. În toată țara, cerul va fi noros și vor cădea ploi slabe.

La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +11 grade, iar noaptea coboară până la +2 grade.

În Centru, termometrele vor indica până la +12 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +3 grade.

În Sudul țării, vom avea parte de +15 grade pe timp de zi, iar noaptea va fi minim +5 grade.

În Capitală, maximele se opresc la +13 grade, iar noaptea vom avea în jur de +4 grade și cerul va fi noros.

Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.

/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram