Război în Ucraina, ziua 91: Explozii la Zaporojie. Zelenski: „Situația din Donbas este extrem de dificilă”

politic

Ședința comună a Guvernului R. Moldova și României, planificată pentru 11 februarie 2022

26 ianuarie 2022, ora 18:37
Distribuie:

Ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României este planificată pentru 11 februarie 2022, la Chișinău. Data, dar și alte aspectele privind organizarea ședinței comune a Executivelor au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean. 

Oficialii au discutat eventualele subiecte care ar putea fi abordate, menționând importanța documentelor bilaterale ce urmează a fi semnate în domenii de interes reciproc. 

De asemenea, urmează a fi semnat Acordul interguvernamental pentru asistență tehnică și financiară nerambursabilă, în valoare de 100 milioane de euro. În baza acestuia, România va continua să acorde suport în implementarea agendei de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova.

„Vă mulțumesc pentru suportul constant acordat țării noastre și îmi exprim încrederea că numeroasele proiecte bilaterale se vor materializa și în continuare, cu impact major pentru oameni. Avem proiecte de infrastructură, dar să nu uităm și de cele sociale - din domeniul educației, sănătății, culturii, care sunt apreciate de cetățeni”, a subliniat Dumitru Udrea. 

Mircea Abrudean, a exprimat deschiderea părții române pentru susţinerea proiectelor orientate spre îmbunătățirea calității vieții oamenilor, care vor aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. 

„Este important ca proiectele pe care le vom finanța să fie cu adevărat strategice, cu impact asupra cetățenilor din Republica Moldova și să reflecte prioritățile de bază, iar echipele guvernamentale ale țărilor noastre să rămână în contact direct, pentru realizarea cu succes a obiectivelor agreate”, a menționat acesta.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram