Război în Ucraina, ziua 91: Explozii la Zaporojie. Zelenski: „Situația din Donbas este extrem de dificilă”

social

/VIDEO/ Ultima Oră! Dorin Damir, plasat în arest la domiciliu, după 7 luni în detenție la Penitenciarul 13. Valeriu Cojocaru, sub control judiciar

26 ianuarie 2022, ora 15:01
Distribuie:

După șapte luni petrecute după gratii la Penitenciarul 13 din Capitală, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, cercetat în dosarul fostei Direcții 5, a fost plasat în arest la domiciliu. A fost eliberat de după gratii și Valeriu Cojocaru, șeful suspendat al IP Bălți, și el cercetat în dosar. Acesta a fost trecut sub control judiciar. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Buiucani.  

Declarațiile avocatului lui Damir, Alexandru Levinschi:

Dorin Damir este cercatat pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive la fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI. În același dosar mai este investigat și Alexandru Pînzari, ex - șef al IGP. 

Dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții numărul 5 a ajuns pe masa judecătorilor, la sfârșitul lunii septembrie 2021. Procurorul de caz a menționat atunci că există probe suficiente, pentru ca vinovăția inculpaților să fie demonstrată.

Totul a început încă acum patru ani, când Alexandru Pînzari, care conducea Inspectoratul General al Poliției, împreună cu șeful de atunci al Direcției numărul 5, Valeriu Cojocaru, l-ar fi angajat ilegal pe Dorin Damir, în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcții 5 a Inspectoratului Național de Investigații (INI). Acesta din urmă primea salariu de la stat, periodic era ridicat în grad și avea acces la informații secrete.

De când a fost reținut Damir, nu și-a făcut niciodată apariția în fața presei. La rândul său, Valeriu Cojocaru a refuzat să facă declarații, pe când Alexandru Pînzari a pledat în permanență nevinovat. 

Toți trei sunt acuzați de „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru toate acestea, legea penală prevede până la 12 ani de pușcărie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram