Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

Germania va trimite Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete antiaeriene

Foto: Ecopolitico
26 februarie 2022, ora 21:07
Distribuie:

​Germania va oferi Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete antiaeriene de model Stinger pentru a putea față acțiunilor militare ruse. Despre aceasta a anunțat cu puțin în urmă, cancelarul german Olaf Scholz pe pagina sa de Twitter.

„Invazia rusă marchează un punct de cotitură. Este de datoria noastră să sprijinim Ucraina cât ne stă în putință în apărarea împotriva armatei invadatoare a lui Putin. De aceea, livrăm prietenilor noștri din #Ucraina 1000 de arme antitanc și 500 de rachete #Stinger”, a scris Scholz.

În anul 2021, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat de mai multe ori că dori să primească armament din Germania, însă ministrul german de externe Heiko Maas, care era atunci, a declarat că un eventual conflict în estul Ucrainei „poate fi rezolvat doar prin mijloace politice” și „furnizarea de arme nu va ajuta”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram