Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

Dodon se plânge că a fost presat psihologic în ultimele două zile. „M-au ținut cu lumina aprinsă noaptea în izolator”

26 mai 2022, ora 18:57
Distribuie:

Ex-președintele țării, Igor Dodon, reținut marți, 24 mai și plasat ulterior în arest preventiv la domiciliu, pentru 30 de zile, fiind bănuiit pe patru capete de acuzare, se plânge că ar fi fost presat psihologic în ultimele două zile, cât s-a aflat în izolatorul de poliție. 

„M-au ținut două zile cu lumina aprinsă noaptea în izolator. Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”, s-a plâns Dodon jurnaliștilor, după decizia magistraților Judecătoriei Ciocana în privința măsurii preventive de arest la domiciliu. 

Fostul șef de stat s-a mai plâns că în aceste zile i-ar fi fost presată familia. 

„Au venit la 7 dimineața și mi-au speriat copiii, au sărit gardul la mama în sat. Scopul - ca să mă streseze psihologic și să cedez. Mi-au ridicat telefoanele, arhiva personală. Eu aștept în timpul apropiat foto, video cu familia, ca să facă show-uri”, a mai declarat Igor Dodon. 

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon. În aceeași zi, Igor Dodon și cumnatul său, Petru Merineanu, au fost reținuți.

Fostul șef de stat este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie. Magistrații Judecătoriei Ciocana l-au plasat joi, 26 mai, în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Procurorii vor contesta la Curtea de Apel decizia de azi a instanței. 

Cumnatul său, Petru Merineanu, care ar fi încercat să înghită o recipisă pe care era trecută suma de 700 de mii de lei, a fost plasat în arest în Penitenciarul, pe un termen de 30 de zile. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram