Război în Ucraina, ziua 174: Explozii în Crimeea: „Risc de moarte pentru invadatori și hoți”. O cale ferată din Kursk, aruncată în aer

politic

/VIDEO/ Marina Tauber a rămas fără imunitate: Este bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari

26 mai 2022, ora 14:06
Distribuie:

Deputata Marina Tauber a rămas, din nou, fără imunitate parlamentară. Asta după ce deputații au aprobat cele două cereri înaintate de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Aceasta este bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorul Dumitru Robu a declarat că există bănuieli rezonabile că „prin diverse metode, Marina Tauber și Ilan Șor au pus în aplicare planului unui grup infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite”.

„Procurorii au administrat suficiente probe concludente ce indică asupra bănuielii rezonabile că deputata Marina Tauber în perioada 2013 - 2014, fiind membră a grupului criminal organizat condus de Ilan Șor, care a preluat în interesul grupului criminal organizat menționat asupra activității băncilor comerciale Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Acționând împreună cu acesta, prin diverse metode au sustras bani în proporții deosebit de mari de la Banca de Economii, creând aparența unor investiții în activitatea băncii”, a declarat Dumitru Robu de la tribuna Parlamentului.

De cealaltă parte Marina Tauber susține că este învinuită pe nedrept. 

„Astăzi trăiesc un deja-vu. La fel ca acum trei ani, îmi sunt aduse astăzi niște acuzații la fel de penibile. Astăzi istoria se repetă, ca și atunci arhitecții acestui show politic de prost gust vor să ne umilească, să ne discrediteze și să ne terfelească imaginea în presă...Mă învinuiți de ceea ce nu am făcut și o voi demonstra”, a declarat deputata Marina Tauber.

Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în septembrie 2019. Atunci, aceasta a fost acuzată de escrocherie în proporţii deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat în cadrul dosarului „frauda bancară”.

Peste un an, în octombrie 2020, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram