/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

/VIDEO/ Omorul din pădurea de la Sîngerei: Au fost reținuți doi bărbați. Arma din care s-ar fi tras, confiscată

26 mai 2022, ora 09:38
Distribuie:

Omorul din pădurea de la Sîngerei. Ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) în comun cu cei de urmărire penală ai DGUP, ai IGP și polițiștii din municipiul Chișinău, Bălți, raioanele Criuleni, Hîncești și Sîngerei, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au reținut doi bărbați, de 38 și 44 de ani, bănuiți de comiterea omorului din noaptea de luni, 23 mai, în extravilanul unui sat din raionul Sângerei și au ridicat și arma din care s-ar fi tras.  

Astfel, au fost efectuate mai multe percheziții în Chișinău și raioanele țării. Drept urmare, la unul din bănuiți a fost depistată și ridicată arma din care ar fi fost comisă crima. Luneta era deținută ilegal și este dotată cu termovizor. De asemenea, a fost ridicat mijlocul de transport folosit la comiterea crimei, pentru cercetări ulterioare.

Totodată, în cursul investigării faptelor de deținere ilegală de arme, au fost efectuate mai multe percheziții și în alte raioane ale țării. Acolo, oamenii legii au ridicat mai multe arme de vânătoare cu țeava lisă și ghintuită, pistoale și muniții, telefoane mobile, tehnică specială destinată vânatului ilegal.  

Bănuiții sunt domiciliați în Chișinău și Sângerei și ambii au antecedente penale. Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze învinuirile și să solicite aplicarea arestului preventiv.  

În prezent, investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor amănunte relevante comiterii crimei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/FOTO/ Un bărbat din Cahul, reținut în timp ce voia să pescuiască ilegal în zona frontierei: Ce pedeapsă riscă

30 septembrie 2022, ora 09:20
Distribuie:

Un bărbat de 40 de ani a fost depistat în apropiere de un bazin acvatic de la vama Cahul, având cu sine o ustensilă electrică, un acumulator și o plasă. Cetățeanul intenționa să prindă ilegal pește. 

Bărbatul se deplasa cu căruța spre un bazin acvatic din preajmă. Deși nu deținea acte de identitate asupra sa și nici nu se avizase pentru accesul în zona de frontieră, s-a stabilit că este un locuitor al satului Crihana Veche. În căruța acestuia, polițiștii de frontieră au depistat o undiță electrică, un acumulator și o plasă de mici dimensiuni. 

Bărbatul s-a eschivat să-și recunoască fapta, declarând că ansamblul electric nu i-ar aparține. Acestuia i-a fost întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unități convenționale. 

Totodată, uneltele de pescuit au fost ridicate și se vor afla la SPF Cahul până la stabilirea tuturor circumstanțelor. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram