Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

social

Maia Sandu, după desemnarea lui Gheorghe Avornic în CSP: „Este o sfidare a intențiilor noastre de reformare a justiției”

27 ianuarie 2022, ora 21:50
Distribuie:

„Este o sfidare a intențiilor noastre de reformare a justiției”. Așa a comentat președinta țării, Maia Sandu, decizia Academiei de Științe a Moldovei de a-l desemna pe Gheorghe Avornic, fost avocat al lui Vlad Plahotniuc, în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile. 

„E sunt foarte dezamăgită, nu știu ce a fost asta, dar e o sfidare a acțiuilor noastre de curățare a justiției”, a declarat Maia Sandu în cadrul ediției din această seară a emisiunii „Cutias Neagră” de la TV8. 

Gheorghe Avornic, despre care presa a scris că este avocatul ex-liderului PDM Vlad Plahotniuc, a fost desemnat de Academia de Științe a Moldovei în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. 

Decizia l-a revoltat și pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a amintit că legea prevede ca astfel de candidați să aibă o reputație ireproșabilă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram